Τιμητική διάκριση στο 2ο Συνέδριο Γυναικών για τη συμβολή της στο επιχειρείν έλαβε η Εύα Αγγελίδη, Πρόεδρος της ΣΟΛ Crowe

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της  ΣΟΛ Crowe στο 2ο  Συνέδριο Γυναικών με θέμα «Σύγχρονες Γυναίκες // Πετυχημένες Managers», που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου στο ΕΒΕΑ. Το Συνέδριο, διοργανώθηκε υπό την αιγίδα των ΕΒΕΑ, Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, ΕΓΕ και ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Στο Συνέδριο, παρουσία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μαρίας Συρεγγέλα, της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Σοφίας Βούλτεψη και του πρώην Υπουργού και  Βουλευτή Βορείου τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, δώδεκα διακεκριμένες Ελληνίδες στο επιχειρείν έλαβαν τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και η κ. Εύα Αγγελίδη, πρόεδρος της ΣΟΛ Crowe.

Με την παραλαβή του βραβείου της η κ. Αγγελίδη μίλησε για την πορεία της σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον και ένα επάγγελμα, που υπήρξε για πολλά χρόνια ανδροκρατούμενο και με πολλές απαιτήσεις. «Η αναγνώριση αυτή είναι πολύ σημαντική τόσο για εμένα προσωπικά ως γυναίκα και ως επαγγελματίας, αλλά και για τον συμβολικό της χαρακτήρα, αποτελώντας ελπίζω παράδειγμα και ενθαρρύνοντας τις γυναίκες του χώρου μας και όχι μόνο. Η ισορροπία των φύλων στα κέντρα λήψης αποφάσεων των επιχειρήσεων είναι πραγματικά πολύτιμη. Στις ηγετικές ομάδες είναι προς όφελος όλων να υπάρχουν τόσο οι ανδρικές όσο και οι γυναικείες φωνές, οι απόψεις και οι αξίες. Από την φύση μας οι γυναίκες αντιλαμβανόμαστε με διαφορετικό τρόπο τον κίνδυνο και τις ευκαιρίες, αντιδρούμε με διαφορετικό τρόπο στα ερεθίσματα του περιβάλλοντός μας, έχουμε μεγαλύτερη εν συναίσθηση. Είμαστε ικανότατες στο να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες, επιδεικνύουμε ακεραιότητα, οικοδομούμε σχέσεις, είμαστε δυνατές στην επικοινωνία και στη συνεργασία».

Ακόμη, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κ. Αγγελίδη,  απαραίτητη προϋπόθεση για να πάει μπροστά η κοινωνία μας και το επιχειρείν, είναι η ενθάρρυνση ακόμα περισσότερων γυναικών στο να αναλάβουν θέσεις ευθύνης, καθώς έχουν γίνει βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος για να αλλάξουν ριζικά τα στερεότυπα και οι επικρατούσες αντιλήψεις