Τιμητική βράβευση στην ΑΧΑ Ασφαλιστική

Τιμητική βράβευση έλαβε η ΑΧΑ Ασφαλιστική για την υποστήριξή της στην εκστρατεία «Ecomobility 2012-13» στην Τελετή Απονομής των Βραβείων για τα Δέκα Χρόνια της Εκστρατείας, που πραγματοποιήθηκε με τη ζωντάνια των μαθητών που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα για να συμμετέχουν στη βράβευση. Η τελετή έλαβε χώρα το Σάββατο 13 Απριλίου, στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΔΑΙΣ. Το βραβείο για την ΑΧΑ Ασφαλιστική παρέλαβε η κυρία Ντίμη Κορδαλή από τη Διεύθυνση Επικοινωνίας.

Η ΑΧΑ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη στρατηγική της για την Εταιρική Υπευθυνότητα προς το περιβάλλον και την κοινωνία, συμμετείχε ως Τοπικός Υποστηρικτής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για 4η συνεχή χρονιά στην εκστρατεία «ECOMOBILITY». Μέσω αυτής της δράσης, η ΑΧΑ συμβάλλει αφενός στην προώθηση και ενδυνάμωση μιας πιο υπεύθυνης περιβαλλοντικής νοοτροπίας στους νέους με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών μετακίνησης, αφετέρου στην ανάπτυξη συνηθειών που θα ευνοούν τις Πράσινες Μεταφορές στις πόλεις.

Το Βραβείο της καλύτερης εργασίας για την Οικολογική Μετακίνηση, απονεμήθηκε στην ομάδα των μαθητών του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά από την Καλαμάτα, που θα συμμετέχουν στην αποστολή του ECOCITY στις Βρυξέλλες τον Ιούνιο και θα επισκεφθούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τη φιλοξενία ανέλαβε για δεύτερη χρονιά η επικεφαλής της Ομάδας των Ευρωβουλευτών της ΝΔ και πρώην Υπουργός Παιδείας κα Μαριέττα Γιαννάκου, Την δεύτερη θέση κατέλαβε η ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αγίου Δημητρίου Αττικής, ενώ την τρίτη θέση η ομάδα του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου από την Πάτρα.

Επίσης, έγινε η απονομή των Βραβείων Δημιουργικότητας, στις παρακάτω ομάδες μαθητών, κατά σειρά και κατηγορία :

Βραβείο Μουσικής Σύνθεσης
1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών
2ο Βραβείο : Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης
3ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Πεύκων Θεσσαλονίκης
Βραβείο Εικαστικής Έκφρασης
1ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς
2ο Βραβείο : 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου
3ο Βραβείο : Γυμνάσιο Φαρών
Βραβείο Δραματουργικής Έκφρασης
1ο Βραβείο : 9ο Γυμνάσιο Νίκαιας
2ο Βραβείο : 1ο Αμαρουσίου
3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών
Βραβείο Ηλεκτρονικής Έκφρασης
1ο Βραβείο : Γυμνάσιο Κουτσουρά Ιεράπετρας
2ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Καισαριάνης
3ο Βραβείο : 2ο Γυμνάσιο Αχαρνών

Οι ομάδες των μαθητών που κέρδισαν το πρώτο Δημιουργικό Βραβείο, σε κάθε κατηγορία, θα φιλοξενηθούν στο ECOCAMP, που διοργανώνει κάθε χρόνο το ECOCITY, την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στα Καλάβρυτα.

Επίσης απονεμήθηκαν, Ειδικοί Έπαινοι στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Αχαϊας για την Μακέτα και την τεκμηρίωση προβλήματος, στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά Τρικάλων για τη δημιουργία ποιήματος, στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων Κατερίνης για το έργο «ποδήλατο» και στο 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας για την μελέτη μετατροπή της Πλατείας Ελευθερίας της Θεσσαλονίκης από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, σε πραγματική πλατεία για τους κατοίκους.

Η διοργάνωση της δεκαετίας της εκστρατείας πραγματοποιήθηκε, από το ECOCITY με τη συνεργασία και συστράτευση σημαντικών Επιστημονικών Ιδρυμάτων και Οργανισμών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου Μακεδονίας & Θράκης και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ