Ο Τόμας το Τρενάκι στηρίζει την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α.)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό και αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων (Ε.Ε.Π.Α.Α), ο Τόμας το Τρενάκι προσφέρει παιχνίδια για τα μέλη του οργανισμού.

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων εργάζεται για τα δικαιώματα των ατόμων που εμφανίζουν το σύνδρομο του αυτισμού, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες και μια ζωή χωρίς διακρίσεις. Μέχρι σήμερα, έχει περισσότερα από 850 Iδρυτικά και Τακτικά μέλη από όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στα οποία είναι Ψυχίατροι – Παιδοψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Παιδαγωγοί, Κοινωνικοί Λειτουργοί, και άλλοι Ειδικοί Επιστήμονες και Πανεπιστημιακοίδάσκαλοι.

Τον Σεπτέμβριο ο Τόμας παρουσίασε τον Μπρούνο, τον πρώτο αυτιστικό χαρακτήρα της εμβληματικής σειράς «Τόμας το Τρενάκι: Εμπρός τις μηχανές». Η Mattel δημιούργησε τον Μπρούνο σε συνεργασία με το Autistic Self Advocacy Network (ASAN) και το Easterseals Southern California, και τις ιστορίες του επιμελήθηκαν συγγραφείς με αυτισμό και ειδικοί σύμβουλοι. Σκοπός ήταν τα παιδιά να δουν τις πραγματικές εμπειρίες ενός αυτιστικού παιδιού και παράλληλα να εκπαιδευτούν δίπλα του μαθαίνοντας τη συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση, την καλοσύνη και αξίες ζωής που βασίζονται στη φιλία και την ομαδική εργασία.

Η Νατάσα Πετροπούλου, Assistant Brand Manager της Mattel, αναφέρει «Για περισσότερα από 75 χρόνια ο Τόμας το Τρενάκι βρίσκεται δίπλα στα παιδιά και τους διδάσκει αξίες ζωής όπως τη φιλία, την ομαδικότητα και την ενσυναίσθηση. Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, διότι συμβάλλουμε και εμείς στις προσπάθειες της Ε.Ε.Π.Α.Α για την υποστήριξη αυτιστικών ατόμων

Ο Θωμάς Καπέλος, Γενικός Γραμματέας της Ε.Ε.Π.Α.Α, δήλωσε «Θερμές ευχαριστίες στην Mattel, μια μεγάλη εταιρεία που αναγνωρίζει την δράση μας και θέλει, με την δωρεά της, να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα της Ε.Ε.Π.Α.Α, καταπολεμώντας το στίγμα και τον αποκλεισμό των ατόμων με Αυτισμό. Όλοι Διαφορετικοί – Όλοι Ίσοι.»