«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 3.010 δωρεάν προληπτικές ιατρικές / οδοντιατρικές εξετάσεις σε 2.199 παιδιά πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», με στόχο την παροχή εξειδικευμένων και ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, πραγματοποιεί, από το 2002, Δράσεις Δωρεάν Προληπτικής Ιατρικής/ Οδοντιατρικής, για κάθε παιδί σε όλη την Ελλάδα.

 

Η Δράση Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη και συνεργασία των τοπικών Επιστημονικών Συλλόγων και άλλων θεσμικών Φορέων, και υλοποιείται με την αρωγή του ΟΠΑΠ.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Μάρτιο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» επισκέφτηκε τον Δήμο Ηράκλειας Σερρών, τον Δήμο Καρύστου, τον Δήμο Ιωαννίνων, τον Δήμο Κισσάμου, τον Δήμο Πλατανιά, τον Δήμο Αγίου Βασιλείου, τα ειδικά σχολεία Πειραιά, Περάματος, Αγίου Δημητρίου, Αργυρούπολης – Ελληνικού, Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου –  Δραπετσώνας ενώ υποδεχτήκαμε τα παιδιά στον Νέο Πολυχώρο του Οργανισμού στο Κορωπί. Τη Δράση του Οργανισμού στήριξαν, με αφοσίωση και συνέπεια, εθελοντικά Οδοντίατροι και Μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Βόρειας Εύβοιας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνης, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανίων καθώς Ιατροί και Μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής, του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών, του Ιατρικού Συλλόγου Βόρειας Εύβοιας, του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων μαζί με το εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι προληπτικές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν, με απόλυτη τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας, στο Πολυϊατρείο «Ασκληπιό», στο Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», στην Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής και Ακουλογικής και

Παιδιατρική/Οδοντιατρική Μονάδα Προληπτικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και των αυξημένων κρουσμάτων Covid-19, οι εξειδικευμένες δράσεις του Οργανισμού προσαρμόστηκαν στις έκτακτες συνθήκες προκειμένου σύσσωμοι οι επαγγελματίες Υγείας του Οργανισμού να ανταποκριθούν με υπευθυνότητα και ασφάλεια στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

 

 • Τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής
  ● Τον Ιατρικό Σύλλογο Σερρών
  ● Τον Ιατρικό Σύλλογο Β. Εύβοιας
  ● Τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων
  ● Τον Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων
  ● Τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αττικής
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Β. Εύβοιας
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Σερρών
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Χανίων
  ● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ρεθύμνου
  ● Την 7Η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης
  ● Την 2η  Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου
  ● Την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής
  ● Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων – Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας
  ● Την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης
  ● Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας
  ● Την Περιφέρεια Κρήτης
  ● To Γενικό Νοσοκομείο Χανίων
  ● Το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου
  ● Το Κέντρο Υγείας Κισσάμου
  ● Τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
  ● Τον Δήμο Πειραιά
  ● Τον Δήμο Αργυρούπολης – Ελληνικού
  ● Τον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη
  ● Τον Δήμο Περάματος
  ● Τον Δήμο Ηράκλειας Σερρών
  ● Τον Δήμο Ιωαννίνων
  ● Τον Δήμο Καρύστου
  ● Τον Δήμο Κισσάμου
  ● Τον Δήμο Πλατανιά
  ● Τον Δήμο Αγίου Βασιλείου
  ● Τον Δήμο Κορωπίου
  ● Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο

 

Τους χορηγούς

● «Το Φράγμα» ξενοδοχείο
● Minoan

● Hotel «Κύδων»
● CQL απολυμαντική εταιρία
● Γ. Μαυρεδάκης security Ε.Π.Ε.GRETA SECURITY COMPANY
● Ο φούρνος Γατίδης
● Family kitchen-εστιατόριο

 

Επίσης, ευχαριστεί από καρδιάς τους πολύτιμους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη κάθε ένα παιδί ξεχωριστά.

 

Από την έναρξη της δράσης το 2002 μέχρι και σήμερα έχουν υποστηριχθεί περισσότερα από 155.568 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ Στη Γειτονιά», ο ΟΠΑΠ σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιούν Πρόγραμμα Προληπτικής Ιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε παιδιά με τη συνεργασία των κατά τόπους Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων και των τοπικών φορέων.


Το Πρόγραμμα υλοποιείται με τα σύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», τα οποία επισκέπτονται Περιφέρειες σε ολόκληρη τη χώρα.


Επόμενοι Σταθμοί της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής για τον μήνα Απρίλιο:


● Δήμος Λάρισας
● Δήμος Λαυρεωτικής
● Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας

 

Περισσότερες πληροφορίες:
«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Τηλ. 11040
press@hamogelo.gr