ΝΕΧΙ GREECE: Συνεργάζεται με την Greenpeace με σκοπό την παροχή υπηρεσιών για ασφαλείς ψηφιακές πληρωμές

Η Nexi Greece, μέλος του Ομίλου Nexi, ευρωπαϊκού ηγέτη PayTech, συνεργάζεται με την Greenpeace, μία από τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις στον κόσμο, για την παροχή υπηρεσιών ασφάλειας πληρωμών που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και συμμόρφωσης, με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων όλων των υποστηρικτών της.

 

Χάρη στην τεχνολογική λύση της Nexi Greece, τα δεδομένα των υποστηρικτών της Greenpeace, τα οποία είναι απαραίτητα για την πραγματοποίηση πληρωμών με κάρτα, πληρωμών από απόσταση και πληρωμών με χρήση κινητού τηλεφώνου, αντικαθίστανται από μοναδικά αναγνωριστικά σύμβολα (tokens), εξασφαλίζοντας πλήρη λειτουργικότητα με τον πλέον ασφαλή τρόπο. Συγκεκριμένα, η λύση tokenization, επιτρέπει την απόκρυψη των αριθμών της εκάστοτε κάρτας και την αποθήκευσή τους στα πιστοποιημένα ασφαλή data centers της Nexi για μελλοντική ανάκτηση.

 

Η λύση Tokenization της Nexi είναι μια εύχρηστη, ολοκληρωμένη λύση ασφάλειας καρτών πληρωμών, προκειμένου να αποτραπεί η αυξανόμενη απειλή της κλοπής καρτών πληρωμών και να μειωθεί ο κίνδυνος παραβίασης δεδομένων, γεγονός που επιτρέπει στην Greenpeace να διασφαλίσει την πλήρη ασφάλεια των δεδομένων των υποστηρικτών της, μειώνοντας τον κίνδυνο κλοπής δεδομένων ή απάτης σε πλήρη συμμόρφωση με όλα τα πρότυπα ασφαλείας πληρωμών, συμπεριλαμβανομένου του PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard).

 

“Σήμερα, όπου οι παραβιάσεις δεδομένων και οι απειλές κατά της κυβερνοασφάλειας γίνονται όλο και πιο συχνές, η ασφάλεια των πληρωμών έχει καταστεί ύψιστη προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Η λύση Tokenization έχει αναδειχθεί ως ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της ασφάλειας των πληρωμών και η καινοτόμος υπηρεσία της Nexi επιτρέπει σε οργανώσεις όπως η Greenpeace να αντικαταστήσουν τα κρίσιμα δεδομένα καρτών με tokens, ενώ η πραγματική πληροφορία θα αποθηκεύεται στην προστατευμένη υποδομή μας. Αυτή η λύση επιτρέπει στους πελάτες και τους συνεργάτες μας να λειτουργούν σε πλήρη συμμόρφωση με το υπάρχον κανονιστικό πλαίσιο και να επικεντρώνονται στις βασικές τους δραστηριότητες, στηριζόμενοι στη Nexi για την ασφάλεια των πληρωμών” , δήλωσε ο Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθύνων Σύμβουλος της Nexi Greece.