Όμιλος ΟΝΕΧ: Οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενόψει Πάσχα

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΝΕΧ, κος Πάνος Ξενοκώστας, σε επιστολή που απέστειλε  στους εργαζομένους των Ναυπηγείων Ελευσίνας ανακοίνωσε την καταβολή 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την οικονομική τους ενίσχυσή ενόψει των Εορτών του Πάσχα, και ως έναντι των οφειλόμενων του 30% της προηγούμενης ιδιοκτησίας.

Παρότι αποτελεί ένα ιστορικό παράδοξο άνευ προηγούμενου το να δίνονται χρήματα ή να επενδύονται κεφαλαία προτού εξαγοραστεί μία επιχείρηση εφόσον ακόμη εκκρεμεί η Δικαστική Απόφαση Εξυγίανσης και οι προβλεπόμενες μεταβιβάσεις, ο όμιλος ONEX με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων και των οικογενειών τους στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αποφάσισε την αποδέσμευση του παραπάνω ποσού. Σημειώνεται ότι τα περασμένα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά οι εργαζόμενοι ενισχύθηκαν και πάλι από τον όμιλο ONEX με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Το ποσό θα καταβληθεί την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023, και θα διανεμηθεί, ανάλογα με τα εναπομείναντα ανά εργαζόμενο οφειλόμενα της προηγούμενης ιδιοκτησίας. Με συνοπτική ανάλυση οι εργαζόμενοι θα λάβουν από 600 έως 7.000 ευρώ έκαστος.

Στην επιστολή του, ο κος Ξενοκώστας, επισημαίνει ότι τα ανωτέρω ποσά είναι πλέον των όποιων χρημάτων λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος σε μηνιαία βάση για το πλάνο επισκευών, αναβαθμίσεων και συντηρήσεων με βάση το οποίο ανακατασκευάζεται ολόκληρο το ναυπηγείο.

Σημειώνουμε πως, παρόλο που αρκετοί εργαζόμενοι έχουν ήδη λάβει το 30% που προβλέπονταν μετά την Απόφαση Εξυγίανσης, έχει προβλεφθεί και για αυτούς ενίσχυση έναντι του 70% που προβλέπεται μετά τις μεταβιβάσεις.

Οι επενδύσεις του ομίλου στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αγγίζουν ήδη τα 18 εκατομμύρια ευρώ. Τόσο τα ανώτερα ποσά που αφορούν ενίσχυση των εργαζομένων αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ, όσο και τα υπόλοιπα ποσά τα οποία ήδη επενδύονται και θα ανέλθουν περί τα 12-15 εκατομμύρια ευρώ μέχρι τα τέλη Μαΐου, αποτελούν την έμπρακτη δέσμευσή μας στο όραμα αναγέννησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τα οποία μαζί με αυτά της Σύρου σχηματίζουν μια ισχυρή οικογένεια που αναδεικνύεται σε ηγέτη του Κλάδου στην Ελλάδα.