Deree & Libra Group: Νέο πρόγραμμα υποτροφιών

Την υποτροφία Libra Leadership Scholarship ανακοινώνει το Deree – The American College of Greece με στόχο να δημιουργήσει ακαδημαϊκές ευκαιρίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές προσφέροντάς τους πολύτιμη οικονομική στήριξη. Οι υποτροφίες έχουν ισχύ 5ετίας και καλύπτουν μέρος ή το σύνολο των διδάκτρων για 5-10 φοιτητές ετησίως, οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν ένα από τα προγράμματα της μεταπτυχιακής σχολής του Deree.

Χάρη σε μία δωρεά ύψους $140.000 από το πρόγραμμα Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Libra, οι υπότροφοι θα εκπαιδευτούν ώστε να αναλάβουν ηγετικούς ρόλους σε περιζήτητους κλάδους και οργανισμούς στους χώρους της επικοινωνίας, της επιστήμης δεδομένων, της ψυχολογίας και της εφαρμοσμένης γλωσσολογίας. Οι φοιτητές του Deree ζουν μία δυναμική πρακτική εμπειρία που συνδυάζει θεωρητική και πρακτική γνώση ενώ τους βοηθά να αναπτύξουν δεξιότητες μέσα από χρήσιμες εκπαιδευτικές εμπειρίες και να αξιοποιήσουν τα επιτεύγματα τελευταίας τεχνολογίας.

Οι υποτροφίες έρχονται σε μία εποχή κατά την οποία η Ελλάδα αντιμετωπίζει σημαντικό χάσμα δεξιοτήτων ανάμεσα στους νέους και τις εταιρείες, το οποίο παρεμποδίζει την είσοδο νέων εργαζόμενων στην αγορά εργασίας. Οι μεταπτυχιακές σχολές του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος αποσκοπούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις αυξανόμενες και μεταβαλλόμενες ανάγκες του εργατικού δυναμικού και της οικονομίας.

«Αξιοποιώντας την παράδοσή του στην καινοτομία και τη συνεργασία, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος υπηρετεί μαθητές και φοιτητές που έχουν ταχθεί να βελτιώσουν τον εαυτό τους, τη χώρα και τον κόσμο» δήλωσε σχετικά με την από κοινού πρωτοβουλία ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Δρ David G. Horner. «Είμαστε περήφανοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Κοινωνική Ευθύνη του Ομίλου Libra σε αυτήν τη σπουδαία αποστολή και φιλοδοξούμε να διαδραματίσουμε αποφασιστικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας». 

Από την πλευρά της, η Jen Clarke, Εκτελεστική Διευθύντρια του Libra Philanthropies, σημείωσε: «Η θέσπιση του νέου προγράμματος υποτροφιών μάς κάνει ιδιαίτερα περήφανους γιατί πατά γερά στη συνεργασία μας με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, η οποία μετρά περισσότερο από δέκα χρόνια. Ανυπομονούμε να στηρίξουμε υποσχόμενους νέους στο να προχωρήσουν τις σπουδές τους και να εργαστούμε από κοινού με τους φίλους μας στο Deree, ώστε να προσφέρουμε σε αυτούς τους νέους τις ευκαιρίες να αναμειχθούν ευρύτερα με το επιχειρηματικό και κοινωνικό οικοσύστημά μας».

Τα μαθήματα της μεταπτυχιακής σχολής του Deree για τη νέα ακαδημαϊκή περίοδο ξεκινούν στις 25 Απριλίου.