Μ.Μανιουδάκη Αντιπρόεδρος Mpimpas Investing Group

«Η καθυστέρηση έγκρισης υλοποίησης των ενεργειακών έργων που βρίσκονται «στα σκαριά», έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, η οποία σε όλους τους τόνους εκφράζει την πεποίθησή της ότι η «πράσινη» αξιοποίηση και η συνακόλουθη προσέλκυση επενδύσεων που αυτή θα επιφέρει θα συμβάλλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας μας».

Αυτό τονίζει σε δηλώσεις της η Αντιπρόεδρος της «Mpimpas Investing Group» κυρία Μαριλένα Μανιουδάκη, με αφορμή σχετική επιστολή που απηύθυνε ο Όμιλος σε αρμόδιους φορείς, προκειμένου να «ξεπαγώσουν» οι εγκρίσεις που εκκρεμούν και αφορούν την αξιοποίηση χιλιάδων  στρεμμάτων  δημιουργίας έργων ΑΠΕ σε όλη την Ελλάδα, μαζί φυσικά και με το έργο «Ήλιος-Ελλάς 2» δημιουργίας ηλιοθερμικού πάρκου ισχύος 100.000 ΚW στον Αυλώνα Αττικής.

«Υπάρχουν επενδυτές στο εξωτερικό, οι οποίοι μπορούν άμεσα να επενδύσουν στην Ελλάδα, εφόσον υπάρξει ένα ξεκάθαρο τοπίο αναφορικά με τα έργα ΑΠΕ, τα οποία δέχονται ακόμα ένα πλήγμα, μετά τις φήμες για επιβολή χαρατσιού στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών», υπογραμμίζει η κ. Μανιουδάκη, εκφράζοντας συγχρόνως τους φόβους της ότι η ασάφεια που επικρατεί θα εμποδίσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες που καταβάλλουν σχετικές εταιρείες του χώρου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανάπτυξης, με δημιουργία θέσεων εργασίας και ωφέλους για τις τοπικές κοινωνίες όπου αυτές θα δραστηριοποιηθούν.

«Η άμεση ένταξη των ενεργειακών έργων μας που εκκρεμούν στις διαδικασίες του fast track αποτελεί επιβεβλημένη ανάγκη, προκειμένου να προχωρήσει ο θεσμός των ΑΠΕ και να μην αυτοαναιρείται η βούληση της κυβέρνησης», καταλήγει στις δηλώσεις της η κ. Μανιουδάκη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ