Γήπεδο Ζωής: 5 Δράσεις σε 5 σχολεία της Νίκαιας στο πρώτο τρίμηνο του 2023

Το Γήπεδο Ζωής, η πρωτοβουλία που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου και του Παναγιώτη Γιαννάκη, συνεχίζει τις δράσεις του στα σχολεία της Νίκαιας για 2η συνεχόμενη σχολική χρονιά. Το Γήπεδο Ζωής προσφέρει μεγάλα χαμόγελα αλλά πάνω απ’ όλα επιδιώκει να βοηθήσει τα παιδιά να οικοδομήσουν έναν δυνατό χαρακτήρα.

Αποστολή του Γηπέδου Ζωής είναι να δημιουργήσει μέσα από το τρίπτυχο, Αθλητισμός – Παιδεία – Πολιτισμός, τις υποδομές και τα ερεθίσματα, ώστε τα παιδιά σχολικής ηλικίας να καταφέρουν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να οικοδομήσουν ισχυρό χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, το Γήπεδο Ζωής πραγματοποιεί δωρεάν δράσεις, μελετημένες αποκλειστικά για κάθε ηλικιακή ομάδα, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων, μαθήματα ρομποτικής, μαγειρικής, graffiti, χορού και πολλά ακόμη.

Μέσα στο 2025 αναμένεται να λειτουργήσουν οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Γηπέδου Ζωής, στη Νίκαια, όπου παιδιά σχολικής ηλικίας θα μπορούν καθημερινά, μετά το σχολείο, να απασχοληθούν σε πληθώρα δράσεων και προγραμμάτων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2023, το Γήπεδο Ζωής δραστηριοποιήθηκε σε 6 σχολεία της Νίκαιας. Συμμετείχαν συνολικά 568 μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο σε 36 μοναδικά προγράμματα.

Μέχρι τώρα τα παιδιά είχαν την δυνατότητα να παίξουν μπάσκετ, να τρέξουν στο στίβο και να χορέψουν με την ψυχή τους, να ερευνήσουν τον κόσμο της αστρονομίας και να συμμετέχουν σε πειράματα φυσικής. Ως νέοι «αρχαιολόγοι» ανακαλύψαν ευρήματα από την Αρχαία Ελλάδα φροντίζοντας έτσι, για τις επόμενες γενιές.

Παράλληλα με τις μαθητικές δράσεις, το Γήπεδο Ζωής φροντίζει και για τη γονεϊκή επιμόρφωση. Οι γονείς είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εποικοδομητικά σεμινάρια, όπως αυτό των πρώτων βοηθειών και των τρόπων αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού.


O Coach Παναγιώτης Γιαννάκης και η καταρτισμένη ομάδα του εκτέλεσε με μεγάλη επιτυχία τις δράσεις στα σχολεία της Νίκαιας, εγγυώμενος για την ασφάλεια και την ψυχαγωγία όλων. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δόθηκε στα παιδιά ένα υγιεινό μικρογεύμα καθώς και αναμνηστικά δώρα.

Χαρούμενος για την ανταπόκριση των παιδιών στις δράσεις του Γηπέδου Ζωής, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη συγκίνηση να βλέπω ότι μπορούμε να προσφέρουμε στη πόλη που μεγάλωσα και στα νέα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους. Μέσα από τις δράσεις του Γηπέδου Ζωής, και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), επιδιώκουμε να δίνουμε στα νέα παιδιά τα ερεθίσματα να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Τα παιδιά μας είναι οι μελλοντικοί πρεσβευτές της κοινωνίας μας και πρέπει να είμαστε δίπλα τους».

Όσον αφορά το πλαίσιο της επικοινωνίας  της φιλοσοφίας του, η ομάδα του Γηπέδου Ζωής για δεύτερη χρονιά, ετοιμάζει τον 2  κύκλο επεισοδίων των Podcast του, με πέντε νέα επεισόδια και οικοδέσποινα τη δημοσιογράφο Δάφνη Καραβοκύρη. Τα podcasts φιλοξενούν επαγγελματίες  διαφόρων ειδικοτήτων, που μοιράζονται μαζί μας τις σκέψεις τους, δίνοντας χρήσιμες συμβουλές στους νέους και τους γονείς όπως tips για καλύτερη διατροφή και πολλά ακόμη. Ο πρώτος καλεσμένος των podcasts της φετινής χρονιάς είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας, Μάριος Μάζαρης (@schoolmarius). Παρακολουθήστε όλη τη συζήτηση στο Spotify.