H CIVITAS στηρίζει το Σωματείο ΑΓΑΠΑΝ

Κάνοντας πράξη τη σταθερή δέσμευσή της για εθελοντική συνδρομή στο έργο κοινωφελών οργανώσεων, η CIVITAS στηρίζει τις προσπάθειες του ΑΓΑΠΑΝ για την προώθηση του θεσμού της παρηγορητικής και ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών τελικού σταδίου στην Ελλάδα. Η συνεργασία, αυτή τη φορά, αφορά τον επανασχεδιασμό και την ανανέωση της ιστοσελίδας www.agapan.gr η οποία βρίσκεται πλέον στον “αέρα”, με την τεχνική υποστήριξη της εταιρείας internet και mobile Umobit.

Ο Γιώργος Φλέσσας ανέφερε σχετικά: «Για όλους εμάς στη CIVITAS, η υποστήριξη των πασχόντων είναι αυτονόητη υποχρέωση. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συνεισφέρουμε στην προσπάθεια του ΑΓΑΠΑΝ να βρίσκεται κοντά σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, μειώνοντας τον πόνο τους και διασφαλίζοντας την αξιοπρέπειά τους στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής τους. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εθελοντική προσφορά και η αλληλεγγύη αποτελούν υποχρέωση όλων μας».

Η ομάδα εθελοντών του Σωματείου ΑΓΑΠΑΝ εργάζεται συστηματικά, περισσότερο από μια δεκαετία, με στόχο να καθιερώσει το θεσμό της παρηγορητικής και ανακουφιστικής φροντίδας ασθενών (palliative care) στη χώρα μας. Πρόκειται για έναν εδραιωμένο θεσμό στις περισσότερες χώρες του κόσμου, που έχει ως σκοπό να καλύψει σωματικές και ψυχικές ανάγκες ασθενών που βρίσκονται στο καταληκτικό στάδιο της ζωής τους εξαιτίας μη αναστρέψιμων ασθενειών. Παράλληλα, αγωνίζεται να δημιουργήσει τον πρώτο Ξενώνα φιλοξενίας στην Ελλάδα, η ίδρυση του οποίου έχει ήδη θεσμοθετηθεί με νόμο από το 2003.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ