Ίδρυμα Vodafone: Η ψηφιακή εφαρμογή και ιστοσελίδα “Bright Sky” διαθέσιμη στη γαλλική γλώσσα

Η δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή “Bright Sky” που διατίθεται και στην Ελλάδα από το  Ίδρυμα Vodafone, με στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, είναι διαθέσιμη πλέον και στη γαλλική γλώσσα, εκτός από την ελληνική και την αγγλική.

Το  “Bright Sky” με κεντρικό μήνυμα «Βγες από το silent mode», από την πρώτη μέρα λειτουργίας του στην Ελλάδα έχει ήδη καταγράψει περισσότερα από 19.500 website clicks και app downloads, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ενημέρωσης, παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

«Το “Bright Sky” είναι ενεργό και έχει ήδη βοηθήσει ανθρώπους που βιώνουν κακοποιητικές καταστάσεις ή τους οικείους τους. Βάσει και των απολογιστικών στοιχείων, πιστεύουμε ότι αυτό το πρώτο βήμα της αναγνώρισης και παραδοχής ότι κάποιος βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, αλλά και της αναζήτησης της κατάλληλης βοήθειας στη συνέχεια, αρχίζει να επιτυγχάνεται. Και για να δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμη μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να έχει πρόσβαση στο συμβουλευτικό περιεχόμενο της εφαρμογής, τόσο το app όσο και η αντίστοιχη ιστοσελίδα είναι πλέον διαθέσιμα και στα γαλλικά», ανέφερε σχετικά η Αλεξάνδρα Παπανικολάου Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone.

Η εφαρμογή, η οποία είναι κρυπτογραφημένη στο κινητό τηλέφωνο, λειτουργεί υποστηρικτικά παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλές, οδηγίες και πρακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Οποιαδήποτε γυναίκα βιώνει κακοποίηση, αλλά και τα οικεία πρόσωπα εκείνων που έχουν γνώση του κακοποιητικού υπαρκτού περιβάλλοντος, μπορούν, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, να προβούν στη σωστή λήψη αποφάσεων για τη διαχείριση της κακοποιητικής κατάστασης.

Η προσαρμογή της εφαρμογής στα ελληνικά δεδομένα υλοποιήθηκε με την πολύτιμη συνεργασία του ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας, ενώ η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Μπορείτε να κατεβάσετε το “Bright Sky” από το Google Play και App Store ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.bright-sky.org.