Adecco: Around the World in 80 Jobs

    Ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός “Around the World in 80 Jobs™” που θα δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία και να γνωρίσουν διαφορετικά επαγγέλματα σε όλο τον κόσμο, εμπνέοντας ολόκληρη τη γενιά τους.

    Την Τρίτη, 30 Απριλίου, περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της Adecco σε 50 χώρες, διοργάνωσαν και συμμετείχαν σε περισσότερες από 1.000 ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σε 500 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Προσεγγίζοντας περισσότερους από μισό εκατομμύριο νέους στους δρόμους των πόλεων, σε δημόσιους χώρους, σε σχολεία και πανεπιστήμια και προσκαλώντας τον κόσμο στα γραφεία της εταιρείας, προσέφεραν συμβουλευτική καθοδήγηση υποστηρίζοντας εκείνους που αναζητούν εργασία να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να γίνουν αποτελεσματικότεροι στη διεκδίκηση της θέσης που επιθυμούν.

    Λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές παγκοσμίως συνθήκες στην αγορά εργασίας – σχεδόν 300 εκατομμύρια νέοι 15 έως 24 χρόνων είναι άνεργοι, ενώ η ανεργία στην Ευρωζώνη χτύπησε νέο ρεκόρ φτάνοντας στο 24% – οι εργαζόμενοι στην Adecco σε όλον τον κόσμο άπλωσαν το χέρι τους για να προσφέρουν βοήθεια σε νέους που αναζητούν εργασία. Καθοδηγούμενοι από την πεποίθηση ότι η εργασία είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων, περισσότεροι από 10.000 εργαζόμενοι της Adecco σε 50 χώρες συμμετείχαν στο πρόγραμμα Adecco Way to Work™ στις 30 Απριλίου, βγήκαν στους δρόμους, επισκέφθηκαν σχολεία και πανεπιστήμια και ενημέρωσαν τον κόσμο για τη νέα ιστοσελίδα του ομίλου www.adeccowaytowork.com που προσφέρει χρήσιμα εργαλεία βελτίωσης των δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν εργασία, ώστε να αποκτήσουν τα εφόδια που χρειάζονται και να επιτύχουν στην προσπάθεια εύρεσης της εργασίας που τους ταιριάζει.

    Ο CEO του ομίλου Adecco, Patrick de Maeseneire, που βγήκε και ο ίδιος στους δρόμους των Βρυξελών και συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμα Adecco Way to Work™, σχολίασε: «Ο θετικός απόηχος που έμεινε από το πρόγραμμα Adecco Way to Work™ μου επιβεβαίωσε πως η ενέργειά μας αυτή είναι απολύτως χρήσιμη. Οι νέοι έχουν ανάγκη από καθοδήγηση και υποστήριξη στην αναζήτησή τους για εργασία. Είμαι χαρούμενος που μας δόθηκε η δυνατότητα να βοηθήσουμε τη νέα γενιά που αγωνίζεται να βρει εργασία».

    Συνολικά, υπολογίζεται πως περισσότεροι από μισό εκατομμύριο νέοι μίλησαν με εργαζομένους της Adecco στις 30 Απριλίου.10.000 εργαζόμενοι της Adecco συμμετείχαν σε ενέργειες που διοργανώθηκαν εκείνη την ημέρα είτε σε δρόμους των πόλεων και σε δημόσιους χώρους είτε στα γραφεία της Adecco, που άνοιξαν τις πόρτες τους για να υποδεχθούν του νέους, οι οποίοι θέλησαν να ενημερωθούν για το πρόγραμμα.

    Η ιστοσελίδα του προγράμματος Adecco Way to Work™ δέχθηκε περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες. Με την παγκόσμια έκταση που έλαβε το πρόγραμμα, η 30η Απριλίου ευελπιστούμε να εμπνεύσει ανάλογες εταιρικές, κυβερνητικές αλλά και προσωπικές πρωτοβουλίες. Μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα, περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας και καλύτερη προετοιμασία των νέων για ένταξή τους σε αυτήν είναι μερικές από τις αναγκαίες  προϋποθέσεις για να ξεπεραστεί η υπάρχουσα κρίση και το πρόβλημα της ανεργίας.

    Είναι επίσης ξεκάθαρο, πως οι νέοι πρέπει να εξοπλιστούν με τις ικανότητες και δεξιότητες που αναζητά ο σημερινός επιχειρηματικός κόσμος. Και εδώ έρχεται η Adecco, που παρέχοντας στους νέους τη σχετική καθοδήγηση, βοηθά να γεφυρωθεί η αναντιστοιχία μεταξύ των δεξιοτήτων όσων αναζητούν εργασία και των απαιτήσεων όσων ζητούν να καλύψουν μια θέση εργασίας. Η έλλειψη επαγγελματικής εμπειρίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που συναντούν οι νέοι που επιθυμούν να μπουν στην αγορά εργασίας. Η προσωρινή απασχόληση μπορεί να τους βοηθήσει να κάνουν το πρώτο τους βήμα και να ξεκινήσουν μια πολλά υποσχόμενη επαγγελματική πορεία. Μπορούν έτσι να χτίσουν την αναγκαία στις ημέρες μας «προϋπηρεσία» τους.

    Με αυτό το εφαλτήριο – και ως μέρος του προγράμματος Adecco Way to Work™– η Adecco ανακοίνωσε το διαγωνισμό Around the World in 80 Jobs™, που απευθύνεται σε νέους και στόχο έχει να δείξει στον κόσμο πως οι εμπειρίες ζωής και η επαγγελματική εμπειρία πάνε μαζί.

    Με βάση μια διαδικασία επιλογής που τρέχει μέσω της ιστοσελίδας Adecco Way to Work™, η Adecco θα δώσει αυτό το καλοκαίρι την ευκαιρία σε 8 νέους να ταξιδέψουν και να γνωρίσουν τον κόσμο της εργασίας μέσα από 80 διαφορετικά επαγγέλματα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα ταξίδια τους και τις εμπειρίες που θα αποκομίσουν κάνοντας ο καθένας από 10 διαφορετικά επαγγέλματα θα μοιραστούν με την κοινότητα του Adecco Way to Work™ μέσω καναλιών κοινωνικής δικτύωσης.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ