Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς»: Συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού για την Οδική Ασφάλεια

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Απριλίου 2023, μεταξύ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Μ.Α.) και του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Η συνάντηση έγινε με σκοπό την εκκίνηση συνεργασίας μεταξύ των δυο Οργανισμών και την υπογραφή Μνημονίου έχοντας ως κοινή προτεραιότητα την Οδική Ασφάλεια.

 

Η συνεργασία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: κοινές δράσεις εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, που θα έχουν σκοπό να συμβάλλουν την πρόληψη των θανάτων και τραυματισμών σε τροχαίες συγκρούσεις που πλήττουν την χώρα μας, καθώς και υποστήριξη των ήδη υπαρχουσών δράσεων των δυο Οργανισμών.

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, από την πλευρά του ΠΑ.Σ.Μ.Α., ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ.,  Παναγιώτης Καμπύλης και ο Γραμματέας του Δ.Σ., Λυμπέρης Παπάζογλου και, από την πλευρά του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», η Πρόεδρος Δ.Σ.,Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η Υπεύθυνη Ποιότητας, Μαρία Νιωτάκη και ο Υπεύθυνος Τεχνικών Θεμάτων, Εμμανουήλ Μπρούζας.

 

Με αφορμή τη συνεργασία αυτή, ο Πρόεδρος ΔΣ του ΠΑ.Σ.Μ.Α. κ. Χρήστος Αυγερόπουλος δήλωσε «Με ιδιαίτερη χαρά συντάσσουμε τις δυνάμεις μας στο έργο που επιτελεί το Ι.Ο.ΑΣ. Πάνος Μυλωνάς. Οι αγώνες αποτελούν πεδίο άμιλλας για τους αθλητές και έρευνας για τους τεχνικούς που μεταφέρεται στη καθημερινή ζωή. Είναι ευκαιρία λοιπόν η γνώση και η εμπειρία των μελών μας να επικοινωνηθεί μέσω αυτής της συνεργασίας, συμβάλλοντας στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων. Επιπλέον το μήνυμα των αθλητών του Μηχανοκινήτου για ασφάλεια είναι ισχυρό και δείχνει το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑ.Σ.Μ.Α.»

 

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Δανέλλη-Μυλωνά επεσήμανε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη διεύρυνση των συνεργασιών μας με δραστήριους Οργανισμούς όπως ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΠΑ.Σ.Μ.Α.) που αποτελείται από μέλη που έχουν αγάπη για το αυτοκίνητο και μεγάλη ευαισθησία για θέματα Οδικής Ασφάλειας. Είμαστε πεπεισμένοι πως η συνεργασία μας θα  συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στον τόπο μας. Η συνένωση δυνάμεων είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτύξουμε πλήθος κοινών νέων δράσεων, εκδηλώσεων, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εκστρατειών που θα προστατεύουν τη ζωή στο δρόμο στο κοινό μας όραμα για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα.

Θα ήθελα τέλος να επισημάνω τη συμβολή του έγκριτου δημοσιογράφου του μηχανοκίνητου αθλητισμού κ.  Στράτου Φωτεινέλη στην επίτευξη αυτής της συνεργασίας.»