Αειφόρος Διαχείριση Απορριμμάτων

Τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες Ανακύκλωσης και Βιολογικής Επεξεργασίας Αποβλήτων παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το Earth Engineering Center (EEC) του Πανεπιστημίου Columbia, σε συνεργασία με το WTERT- Greece (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ) και το AIT, στο επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αειφόρος Διαχείριση Απορριμμάτων”, στις 01 – 05 Ιουλίου, 2013.

Ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Columbia, Νικόλαος Ι. Θέμελης, Διευθυντής του Earth Engineering Center, θα ηγηθεί μιας ομάδας ειδικών στον τομέα της διαχείρισης των αποβλήτων, προερχόμενους από έγκριτους οργανισμούς και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 5ήμερο επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες στελεχών οργανισμών με δραστηριότητα στον τομέα του Περιβάλλοντος και επικεντρώνεται στα ελληνικά δεδομένα της Ανακύκλωσης και της Βιολογικής και Μηχανικής Επεξεργασίας Αποβλήτων. Εξετάζονται νέες πρακτικές και αξιολογούνται τα περιβαλλοντικά οφέλη, οι επιπτώσεις και η οικονομική βιωσιμότητα της Ανακύκλωσης, της Παραγωγής Ενέργειας από Απόβλητα, της Μηχανικής-Βιολογικής Επεξεργασίας, της Κοµποστοποίησης και της Υγειονομικής Ταφής.

Το πρόγραμμα, απευθύνεται σε επαγγελματίες συναφών βιομηχανιών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, σε κυβερνητικούς οργανισμούς, σε εταιρείες σχεδιασμού και εκτέλεσης έργων αποβλήτων, καθώς και ερευνητές και φοιτητές.

Κεντρικοί Ομιλητές του Sustainable Waste Management είναι οι παγκοσμίως καταξιωμένοι:

•Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Ι. Θέμελης, Columbia University, Διευθυντής του Earth Engineering Center
•κ. Αδαμάντιος Σκορδίλης, Στέλεχος, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
•κ. Δημήτριος Κανακόπουλος, Πρόεδρος, Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Κομποστοποίησης
•Δρ Γρηγόρης Γιοβανώφ, Καθηγητής, ΑΙΤ
•Δρ. Κώστας Βελής, Λέκτορας, Leeds University & Διευθυντής, WΤERT-Μεγάλης Βρετανίας
•Δρ. Ευστράτιος Καλογήρου, Πρόεδρος του WTERT Ελλάδος (ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ)

Το πρόγραμμα τελεί υπό την Αιγίδα και Πιστοποίηση του Κέντρου Μηχανικής Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Columbia και η συμμετοχή σε αυτό αναγνωρίζεται σε μέχρι 24 Εκπαιδευτικές Μονάδες Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης από το NYSED.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το www.ait.gr/wtert.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ