Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών: Μια μεγάλη συμμαχία στο Ερρίκος Ντυνάν

Με κεντρική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, κορυφώνονται την Παρασκευή 5 Μαϊου 2023 οι δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στη χώρα μας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγιεινής των Χεριών.

Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, εντάσσεται στη διεθνή εκστρατεία του Π.Ο.Υ. για την εντατικοποίηση του πλυσίματος των χεριών σε χώρους παροχής υγείας με το σύνθημα «Πλένε τα χέρια σου γιατί έτσι σώζεις ζωές» (save lives: clean your hands). Τελικός στόχος του Π.Ο.Υ. είναι η αύξηση της συμμόρφωσης στην υγιεινή των χεριών, βασικού συντελεστή στην μείωση των λοιμώξεων τόσο στην κοινότητα όσο και στους χώρους παροχής υγείας.

Για το 2023 ο Π.Ο.Υ. όρισε την 5η Μαΐου ως Παγκόσμια ημέρα υγιεινής των χεριών με βασικό μήνυμα το «όλοι μαζί συνεργαζόμενοι επιταχύνουμε την επίτευξη του στόχου μας» (accelerate action together). Στο πνεύμα αυτής της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο Π.Ο.Υ. στην Αθήνα, τον ΕΟΔΥ, τον ΟΔΙΠΥ και την ΕΕΕΛ, συστρατεύονται για κοινό συνδυασμό δράσεων και τη χάραξη μιας κοινής εθνικής στρατηγικής με σκοπό την αύξηση της συμμόρφωσης στο πιο σημαντικό μέτρο πρόληψης των λοιμώξεων.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγιεινής των Χεριών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 στο Αμφιθέατρο του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, (ώρες 12:30 -15.30). Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνουν ο υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο  γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο κ. Joao Breda, επικεφαλής WHO Athens Quality of Care Office, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης, η πρόεδρος του ΟΔΙΠΥ κα Δάφνη Καϊτελίδου και η πρόεδρος ΕΕΕΛ κα Αγγελική Καραϊσκου. Την έναρξη της εκδήλωσης θα κάνουν ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΔΙΠΥ κ. Βασίλειος Μπαλάνης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center κ. Θέμος Χαραμής.

Με θέμα «Επενδύουμε στην υγεία με δράσεις που σώζουν ζωές», στην εκδήλωση θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι φορέων: Γεράσιμος Σιάσος,  πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παύλος Μυριανθεύς, πρόεδρος  Νοσηλευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος Π.Ι.Σ., Γιώργος Πατούλης,            Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος Ι.Σ.Α., Σωκράτης Παπαγεωργίου, πρόεδρος Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, Σωτήριος Τσιόδρας, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, Ελένη Γιαμαρέλλου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, Στυλιανός Χατζηπαναγιώτου, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Βιοπαθολογίας, Αθανάσιος Τσακρής, πρόεδρος Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας, Δημήτρης Σκουτέλης, πρόεδρος ΕΝΕ, Ελένη Κυρίτση-Κουκουλάρη, πρόεδρος ΕΣΝΕ και Νίκος Δέδες, πρόεδρος Ένωσης Ασθενών Ελλάδας

Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει διαδικτυακή μετάδοση της εκδήλωσης  μέσω των λογαριασμών:     Ερρίκος Ντυνάν:@HenryDunantGR & Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων:@eeelgr.