ΔΕΗ: Στηρίζει την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΟΚ - ΔΕΗ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Την ανάπτυξη του μπάσκετ 3×3 στην Ελλάδα στηρίζει η ΔΕΗ συμπράττοντας με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και θέτοντας από κοινού νέους στόχους που αποβλέπουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος και τη διάδοσή του, ειδικά στη νέα γενιά, σε όλη την Ελλάδα.

Το μπάσκετ 3×3 που βρέθηκε «από τους δρόμους στους Ολυμπιακούς Αγώνες», καθώς, από το «μονό» στο γηπεδάκι της γειτονιάς, το 2021 γιγαντώθηκε σε  Ολυμπιακό άθλημα στο Τόκυο, έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, με πλούσια μπασκετική παράδοση και επιτυχίες.

 

Σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο ΟΑΚΑ, αναλύθηκαν το όραμα, οι δράσεις και τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν, με στόχο να εδραιωθεί το 3×3 στη συνείδηση των φίλων του αθλήματος αλλά και να εξαπλωθεί στο ευρύ ελληνικό κοινό.

 

Όπως ανακοινώθηκε, οι πρωτοβουλίες της ΔΕΗ και της ΕΟΚ περιλαμβάνουν προγράμματα για παιδιά, εκδηλώσεις σε πόλεις της περιφέρειας και αγώνες με έπαθλο τη συμμετοχή σε διεθνές τουρνουά. Συγκεκριμένα:

 

3×3 Schools powered by ΔΕΗ

Το πρόγραμμα απευθύνεται στη μαθητική κοινότητα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ, που είναι σε εξέλιξη, πραγματοποιείται σε 20 διαφορετικούς δήμους της χώρας. Οι μαθητές βγαίνουν από τα σχολεία τους και παίζουν όλοι μαζί 3×3 στα γήπεδα της πόλης τους, εκπαιδευόμενοι βιωματικά στο άθλημα και παράλληλα στα οφέλη του αθλητισμού. Ήδη 900 παιδιά, ηλικίας από 11 έως 15 από τα σχολεία της Μεγαλόπολης, της Καρδίτσας, των Γιαννιτσών και της Καστοριάς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΕΗ και συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό. Επόμενες πόλεις που θα φιλοξενήσουν το 3×3 Schools powered by ΔΕΗ εντός του Μαΐου είναι η Πτολεμαΐδα, η Λαμία, η Αλεξανδρούπολη, το Αλιβέρι, η Ελευσίνα και η Κοζάνη.

 

3×3 ΔΕΗ Street Basketball

Πρόκειται για πέντε διαφορετικά events 3×3 σε Σάμο, Μεγαλόπολη, Πτολεμαΐδα, Ρόδο και Άρτα. Η ΔΕΗ μέσω της ΕΟΚ καλεί όλους τους φίλους του μπάσκετ ανεξαρτήτως ηλικίας αλλά και όσους θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε αυτό το μοντέρνο, γρήγορο και δυναμικό άθλημα, να λάβουν μέρος σε ένα πολυδιάστατο αθλητικό γεγονός. Η σειρά 3Χ3 ΔΕΗ Street Basketball έχει ήδη ενταχθεί στην κατηγορία Lite Quest της FIBA, δίνοντας πρόκριση στη νικήτρια ομάδα σε ένα FIBA 3×3 Challenger.

3×3 Master Events

Η ΔΕΗ στηρίζει τη σειρά αγώνων 3×3 Master Events της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, σε Χανιά, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αττική, Βόλο και Καλαμάτα, από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, όπου η συμμετοχή θα είναι ανοικτή, ενώ ο νικητής, θα κερδίσει και φέτος συμμετοχή σε έναν σταθμό του World Tour.

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, κ. Ευάγγελος Λιόλιος δήλωσε: «Το μπάσκετ 3Χ3 εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συμμετέχει με ενθουσιασμό στη διάδοσή του. Είναι ίσως η πιο προσιτή μορφή του αθλήματος, γι’ αυτό και έχει “αγκαλιαστεί” από εκατομμύρια ανθρώπους, που παίζουν σε κάθε διαθέσιμο γήπεδο με τους φίλους τους. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο η Παγκόσμια Ομοσπονδία το αναπτύσσει διαρκώς, με σημαντικές διοργανώσεις και με επαγγελματίες αθλητές πλέον να έχουν αφοσιωθεί σε αυτό, φτάνοντας το 3Χ3 μέχρι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον πλανήτη, τους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ελλάδα φιλοξενεί όλο και περισσότερα τουρνουά, σε όλο και περισσότερες πόλεις και με όλο και περισσότερες συμμετοχές και σε μια τέτοια προσπάθεια, η συμπόρευση με τη ΔΕΗ, μια εταιρία που είναι στα σπίτια όλης της χώρας, εκτός από εξαιρετική σημαντική έχει και ισχυρούς συμβολισμούς. Χαιρετίζω την πολύ σημαντική αυτή συνεργασία, καλωσορίζω τη ΔΕΗ στη μεγάλη οικογένεια του ελληνικού μπάσκετ και είμαι βέβαιος ότι μαζί θα πετύχουμε πολλά».

 

Εκπροσωπώντας τη ΔΕΗ, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας, κα Σοφία Δήμτσα, ανέφερε: «Οι νέες και οι νέοι της χώρας μας έχουν ενέργεια, ταλέντο και πάθος. Είμαστε υπερήφανοι που μπορούμε να τους βοηθήσουμε να τα αναδείξουν στηρίζοντας παράλληλα το σημαντικό έργο της ΕΟΚ.  Στο 3x3 βλέπουμε την ελληνική γειτονιά, τις προοπτικές της χώρας και ένα μέλλον άθλησης, ποιότητας ζωής και αισιοδοξίας. Βλέπουμε ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον».