Ecovadis: Bronze διάκριση στην asterias creative design

Η asterias creative design έλαβε για το 2023 τη διάκριση Bronze  στο σύστημα κατάταξης EcoVadis Sustainability Rating και συγκαταλέγεται έτσι στο 54% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου, που αξιολογήθηκαν παγκοσμίως για τις επιχειρηματικές πρακτικές που ακολουθεί στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η EcoVadis είναι ο κορυφαίος φορέας παγκοσμίως σχετικά με την εταιρική αξιολόγηση θεμάτων βιώσιμης ανάπτυξης. Mέσω του συστήματος κατάταξης EcoVadis Sustainability Rating. Ο φορέας εξετάζει και αξιολογεί σε παγκόσμια κλίμακα περισσότερους από 75.000 οργανισμούς που ανήκουν σε 200 και πλέον κλάδους και έχουν παρουσία σε πάνω από 160 χώρες. Το σύστημα αναλύει και αξιολογεί τις επιδόσεις της εταιρείας σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: Περιβάλλον, Εργασία, Θεμιτές Επιχειρηματικές Πρακτικές και Βιώσιμες Προμήθειες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η asterias creative design έχει επιδείξει σημαντική δέσμευση, καθώς συμβάλλει σταθερά στην τοπική κοινωνία υποστηρίζοντας τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες μέσα από το έργο οργανώσεων κοινωφελούς σκοπού και τον εθελοντισμό. H asterias συνεχίζει να επενδύει στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του sustainable design και στη μείωση των περιβαλλοντικών της επιπτώσεων. Ανάμεσα σε άλλα, επιλέγει τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών για τις ανάγκες των πελατών της και της ίδιας, την εγκατάσταση λαμπτήρων LED για χαμηλή κατανάλωση, την αποφυγή εκτυπώσεων ή τη χρήση πιστοποιημένων FSC ® χαρτιών όπου είναι απαραίτητη, καθώς και τη συστηματική ανακύκλωση με τη βοήθεια του προγράμματος green city. Παράλληλα, διατηρεί τα υψηλότερα ηθικά πρότυπα στις επιχειρησιακές της πρακτικές τόσο με τους πελάτες, τους συνεργάτες όσο και τους εργαζομένους της.

Ο κ. Σταύρος Πλατσής, Managing Director της asterias creative design, δήλωσε ότι: «Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειάς μας να υπολογίζουμε και να βελτιώνουμε συνεχώς το βάρος μας στον πλανήτη και την ανθρωπότητα, και μας τιμάει ιδιαίτερα, καθώς πέραν του να παρέχουμε εξαίρετης ποιότητας υπηρεσίες στους πελάτες μας, κύριος στόχος μας είναι να αποτελούμε μία υπεύθυνη εταιρεία, που σέβεται την τοπική κοινωνία και λειτουργεί πάντα με ηθικό τρόπο για τους πελάτες, τους εργαζομένους, τους προμηθευτές και το περιβάλλον, στοχεύοντας σε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους».