Pride 98,6 & Save Your Hood: Δράσεις καθαριότητας στην παράκτια περιοχή του ΣΕΦ

Για τον Pride 98,6, ο σεβασμός υπάρχει παντού στη ζωή μας: στις σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας,  στη συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα, στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το περιβάλλον- το πραγματικό μεγάλο μας σπίτι.

Τα απορρίμματα στις ακτές αποτελούν διαχρονική και σημαντική απειλή για την υγεία μας, αλλά και για τη θαλάσσια πανίδα. Με τους τελευταίους πρόσφατους νοτιάδες η κατάσταση έχει χειροτερέψει εγκλωβίζοντας τόνους σκουπιδιών ανάμεσα στους κυματοθραύστες και τις παραλίες.

Είναι, λοιπόν, επιτακτική ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας γιατί το περιβάλλον μάς χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ.

Γι’ αυτό την Κυριακή 14 Μαΐου ο Pride 98,6 + το κίνημα Save Your Hood ένωσαν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ανοιχτό κάλεσμα για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από την παράκτια περιοχή του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ).

Από νωρίς το πρωί η ομάδα του Pride 98,6 και οι σύμμαχοι μας, οι εθελοντές του Save Your Hood, βάλαμε τα γάντια εργασίας μας, προμηθευτήκαμε σακούλες απορριμμάτων και γιορτάσαμε την Γιορτή της Μητέρας με έναν ιδιαίτερο τρόπο:  κάνοντας ένα δώρο στην μητέρα όλων μας, τη Γη!

Στόχος ήταν να καθαρίσουμε την παραλία του Σ.Ε.Φ. από τα πάσης φύσεως απορρίμματα, δίνοντας μια «ανάσα» ανανέωσης στη περιοχή.

Μόλις απομακρύναμε όλα τα σκουπίδια, κοιτάξαμε το αποτέλεσμα και είπαμε υπερήφανα πως – για την ώρα – «Αποστολή Εξετελέσθη»!