Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: «Crash test» για τις προτάσεις 16 «Energy Scouts»

Ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων «Energy Scouts» για την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Δεκαέξι εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν επιτυχώς στην αναγνώριση και καταγραφή των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων στις επιχειρήσεις όπου εργάζονται, συνεισφέροντας έτσι στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην προστασία του περιβάλλοντος και κατανοώντας τη δυνατότητα συμμετοχής και τον ρόλο του κάθε εργαζόμενου σε αυτό.

 

Σειρά έχει ο Διαγωνισμός του Ιουλίου, όπου θα αναδείξει την αποδοτικότερη ενεργειακά ιδέα, έπειτα από την αξιολόγηση του συνόλου των ιδεών από επιλεγμένη κριτική επιτροπή. Όλοι οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου, εφοδιασμένοι πλέον με τις απαραίτητες γνώσεις, θα εργαστούν όλο αυτό το διάστημα πάνω σε μια πρόταση, η οποία θα εφαρμοστεί στην επιχείρηση όπου εργάζονται και θα επιφέρει άκρως θετικό αντίκτυπο στην «πρασινοποίηση» των δράσεών της.

 

Οι διακριθέντες θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, σε διεθνείς συναντήσεις Energy Scouts, που θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαιώσεις «Energy Scouts» της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK) και του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

 

Σημειώνεται ότι, το «Young Energy Europe 2.0» εντάσσεται στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για το Κλίμα (EUKI), χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK) και συντονίζεται από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK). Εκτός από την Ελλάδα, το εν λόγω έργο υλοποιείται ταυτόχρονα στη Γερμανία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Σλοβακία και την Κροατία.

 

Το κοινοτικό έργο υποστηρίζουν στην Ελλάδα το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) και το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σεμινάρια Young Energy Europe και τη δήλωση ενδιαφέροντος για τον επόμενο κύκλο, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου: www.german-chamber.gr -> Εκπαίδευση -> Young Energy Europe ή να επικοινωνήσει μέσω E-Mail young-energy-europe@ahk.com.gr ή τηλεφωνικά στο 210 6419028 και 2106419040.