Alpha Bank: Διακρίθηκε ως “Most Sustainable Company” και απέσπασε 5 βραβεία στα PR Awards 2023

Σε δράσεις βιωσιμότητας και Εταιρικής Υπευθυνότητας πρωτοστατεί η Alpha Bank, όπως επιβεβαιώνεται από την πρόσφατη διάκρισή της ως “Most sustainable company” από το Quality Net Foundation και τη δυναμική της παρουσία στα “PR Awards 2023”, όπου απέσπασε 5 βραβεία.

“Most sustainable company” από το Quality Net Foundation

Η διάκριση της Τράπεζας ως “Most sustainable company”, επιβεβαιώνει την αναγνώριση που λαμβάνει από Θεσμικούς και Επιχειρηματικούς φορείς για τις πρωτοβουλίες Εταιρικής της Υπευθυνότητας, όπως τα περιβαλλοντικά προγράμματα «Reuse for Good» και «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον», το πρόγραμμα ισότιμης πρόσβασης στον Πολιτισμό «Σινεμά για όλους», καθώς και για τα Υπεύθυνα Προϊόντα «e-astypalea: Alpha Πράσινες Λύσεις – Ηλεκτροκίνηση» και Impact Investment. Το δίκτυο των Most Sustainable Companies του Quality Net Foundation, αναδεικνύει τις εταιρείες που εφαρμόζουν μία ολιστική προσέγγιση στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην επιχειρηματική τους λειτουργία και μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση στην ελληνική αγορά. Ο Όμιλος Alpha Bank έχει ενσωματώσει τις Αρχές αυτές στις δραστηριότητές του, συμμετέχει σε Διεθνείς Δείκτες Αειφόρου Ανάπτυξης και έχει θεσπίσει συγκεκριμένους στόχους που απώτερο σκοπό έχουν το θετικό του αποτύπωμα στην κοινωνία και το περιβάλλον.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας και Εταιρικών Σχέσεων της Τράπεζας, Γιώργος Τερζής δήλωσε:

«Ο ρόλος των Τραπεζών σε αυτή την πορεία με στόχο ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο και μία βιώσιμη οικονομία είναι, τολμώ να πω, πολύ πιο σύνθετος από οποιοδήποτε άλλο κλάδο. Ο τραπεζικός τομέας καλείται να λειτουργήσει ως ένας βασικός μοχλός του συστήματος με στόχο να ωθήσει τις εταιρίες στην υιοθέτηση των νέων κριτηρίων βιωσιμότητας. Στην Alpha Bank είμαστε υπερήφανοι που, διαχρονικά, το υπεύθυνο επιχειρείν βρίσκεται στον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δράσης. Εκ μέρους της Τράπεζας θέλω να συγχαρώ το Quality Net Foundation για τη σημαντική συνδρομή του στην προσπάθεια να καταστήσουμε τις αρχές της βιωσιμότητας κέντρο της οικονομικής και κοινωνικής μας ανάπτυξης».

Πολλαπλές διακρίσεις για πρωτοβουλίες Εταιρικής Υπευθυνότητας στα PR Awards 2023

Για τη συνεισφορά της στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες της για ένα βιώσιμο μέλλον βραβεύτηκε η Alpha Bank στα “PR Awards 2023”, τον θεσμό που επιβραβεύει τις ομάδες και τις εταιρείες που διακρίνονται στους τομείς της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων.

Η Τράπεζα απέσπασε συνολικά 5 βραβεία για δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποίησε κατά τη διάρκεια του 2022. Ειδικότερα:

Gold βραβείο στην κατηγορία “CSR Activity” για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλική Οικονομία στην Πράξη» που υλοποιήθηκε στην Αστυπάλαια με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων. Συγκεκριμένα, η Alpha Bank, στηρίζοντας την πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας “Astypalea: smart & sustainable island” που στόχο έχει να καταστήσει την Αστυπάλαια νησί πρότυπο στον τομέα της βιωσιμότητας στη Μεσόγειο, σχεδίασε και υλοποίησε σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo (Science Communication) στο Δημοτικό σχολείο του νησιού ένα πρότυπο πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας που ολοκληρώθηκε με την κατασκευή του πρώτου έξυπνου και βιώσιμου θερμοκηπίου. Η πρωτοβουλία αποτέλεσε πρότυπο καλής πρακτικής για τη σημασία της ευαισθητοποίησης και της ενεργού συμμετοχής της τοπικής κοινωνίας σε πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιωσιμότητα, ενώ απέσπασε ακόμη και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά διάρκεια επίσκεψής του στο Δημοτικό σχολείο του νησιού.

Gold βραβείο στην κατηγορία “Media Relations” για τη δημιουργία βιώσιμων και αμοιβαία επωφελών σχέσεων με τα ΜΜΕ, τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο, με σκοπό την επικοινωνία του απολογισμού και του κοινωνικού αντικτύπου της οκταετούς υλοποίησης του προγράμματος «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε 70 ελληνικά νησιά. Η «Μελέτη Κοινωνικού Αντικτύπου» που εκπονήθηκε για την αξιολόγηση του προγράμματος, αποτέλεσε βασικό εργαλείο επικοινωνίας προς τα ΜΜΕ και τα λοιπά Ενδιαφερόμενα Μέρη και παρουσιάστηκε σε Media Event, που πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και στήριξη του Υπουργείου Υγείας στo νησί της Ηρακλειάς, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού των ωφελούμενων νησιών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μέσω livestreaming, δημοσιογράφοι, θεσμικοί εκπρόσωποι κυβερνητικών και αυτοδιοικητικών φορέων, Πελάτες της Alpha Bank από όλη την Ελλάδα, καθώς και οι Εργαζόμενοι του Ομίλου.

Silver βραβείο στην κατηγορία “Community Engagement” για το Stakeholders’ engagement plan που εφάρμοσε η Τράπεζα για πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «Μαζί, με στόχο την υγεία» σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», το οποίο αναδεικνύει τη διαχρονική δραστηριοποίηση της Alpha Bank στον τομέα της Υγείας και τη δέσμευσή της να εμβαθύνει τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες στη νησιωτική αλλά και την ηπειρωτική Ελλάδα.

Silver βραβείο στην κατηγορία “Social / Community Engagement” για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Τράπεζα μέσα από το πρόγραμμα «Μαζί, με στόχο το περιβάλλον», με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την έμπρακτη στήριξη τοπικών κοινωνιών και πολυάριθμων κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί.

Bronze βραβείο στην κατηγορία “Internal Communications & Employee Engagement” για την καμπάνια ενημέρωσης και συμμετοχής των Εργαζομένων της Τράπεζας στην εθελοντική δράση «#MAZI για την ισότιμη πρόσβαση όλων στην υγεία» τον Νοέμβριο του 2022, που είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση και δωρεά άνω των 800 φαρμακευτικών ειδών και προϊόντων υγείας στα Κοινωνικά Φαρμακεία και Κοινωνικά ΕΚΑΒ της Θεσσαλίας.

Τέλος, η Alpha Bank βραβεύτηκε μαζί με την εταιρεία Κωτσόβολος και την Εθνική Τράπεζα με Bronze βραβείο για τη συμμετοχή της στη δημιουργία του Ενημερωτικού Εντύπου Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος σε γραφή Βraille, το οποίο επιμελήθηκε η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και συνοψίζει βασικά στοιχεία του Πλάνου Δόσεων Κωτσόβολος, το οποίο διατίθεται μέσω της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας και χαρίζει ευκολία και ευελιξία στην αποπληρωμή των αγορών από την Κωτσόβολος