Παράδοση – παραλαβή καθηκόντων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Μαΐου, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον απερχόμενο Υπουργό κ. Κώστα Σκρέκα στο νέο υπηρεσιακό Υπουργό κ. Παντελή Κάπρο, παρουσία των απερχόμενων Υφυπουργών κ. Νίκου Ταγαρά και κ. Γιώργου Αμυρά, καθώς και των Γενικών Γραμματέων.

 

Ο κ. Σκρέκας καλωσόρισε τον κ. Κάπρο στο Υπουργείο, αναφέροντας πως πρόκειται για έναν διακεκριμένο καθηγητή με πολυετή εμπειρία σε θέματα ενέργειας. Παράλληλα, ανέδειξε τη στενή τους συνεργασία, αφού ο κ. Κάπρος αποτελεί σημαντικό επιστημονικό συνεργάτη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας τα τελευταία χρόνια, καθώς έχει συμβάλει σε κορυφαίες πρωτοβουλίες, όπως στη δημιουργία του καινοτόμου μηχανισμού φορολόγησης των υπερκερδών στην ηλεκτροπαραγωγή, τον Κλιματικό Νόμο αλλά και τη διαμόρφωση του νέου Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (Ε.Σ.Ε.Κ.).

 

Ο απερχόμενος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Καλωσορίζω και ευχαριστώ από καρδιάς τον κ. Κάπρο για τη συνεργασία μας όλο αυτό το διάστημα. Η συμβολή του ήταν κρίσιμη για την ανακούφιση της κοινωνίας από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης. Του εύχομαι καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω θερμά το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους του Υπουργείου, χάρη στους οποίους επιτελέσαμε ένα πρωτόγνωρο σε μέγεθος και αξία έργο».

 

Ο νέος υπηρεσιακός Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παντελής Κάπρος, δήλωσε: «Ευχαριστώ για την υποδοχή και τον Υπουργό για τα καλά του λόγια. Έχοντας συνεργαστεί, εκτός από μερικές εξαιρέσεις, με όλους τους Υπουργούς από τη δεκαετία του 1990 και μέχρι σήμερα, ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός, πρακτικός, με ταχύτητα αποφάσεων και το λέω με πάσα ειλικρίνεια. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που άλλαξε άρδην η αντίληψη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος. Εύχομαι στον κ. Σκρέκα την καλύτερη συνέχεια».