Γήπεδο Ζωής: Συμμετοχή στα διεθνή συνέδρια WFYC και BGCA

Το Γήπεδο Ζωής, η πρωτοβουλία που γεννήθηκε από το κοινό όραμα του Προέδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, και του Παναγιώτη Γιαννάκη, συμμετείχε στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κέντρων για Νέους – World Federation of Youth Clubs (WFYC) καθώς επίσης και στο τριήμερο συνέδριο του Boys and Girls Clubs of America (BGCA), που πραγματοποιήθηκαν αρχές Μαΐου στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Ο διαρκής εμπλουτισμός των γνώσεων και η ανταλλαγή απόψεων σε διεθνές επίπεδο αποτελούν συνεχή αναζήτηση για το Γήπεδο Ζωής, στοχεύοντας στην υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και στη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος, μέσα στο οποίο οι νέοι μπορούν να ξεδιπλώσουν όλες τις δυνατότητες τους. Πιστό στην αποστολή του, το Γήπεδο Ζωής φροντίζει για την ανάπτυξη και συνεχή εκπαίδευση των στελεχών του, ενώ επενδύει σε δεσμούς που τροφοδοτούν με σύγχρονες τάσεις το πρόγραμμα του.

Τις εργασίες των συνεδρίων παρακολούθησαν η Διευθύντρια Επικοινωνίας, κα Κέλλυ Γιαννάκη και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γηπέδου Ζωής, κ. Δημήτρης Γιαννακάκης, οποίος μάλιστα παρέλαβε την πλακέτα για την περσινή του βράβευση  στα Promise Awards του WFYA, στην κατηγορία Leadership. Μαζί με τα στελέχη του Γηπέδου Ζωής παρακολούθησαν τα συνέδρια του WFYC και BGCA εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) που στηρίζει με τη δωρεά του το Γήπεδο Ζωής.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κέντρων για Νέους και Παιδιά (World Federation of Youth Clubs) προωθεί την εξέλιξη των οργανισμών για νέους και παρέχει σημαντική τεχνογνωσία και εκπαίδευση των στελεχών τους, ώστε να δημιουργηθεί ένα θετικό και ασφαλές περιβάλλον για την ανάπτυξη παιδιών και νέων σε όλο τον κόσμο. Στο Orlando φέτος, το WFYC διοργάνωσε το σεμινάριο του Leadership Institute, στο οποίο έλαβαν μέρος διοικητικά στελέχη οργανισμών για νέους από HΠΑ, Αγγλία, Ουαλία, Μεξικό, Νότιο Αφρική, Λιβερία, Ακτή Ελεφαντοστού και Ελλάδα. Το Γήπεδο Ζωής είναι μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κέντρων για Νέους και Παιδιά από την ίδρυσή του, το 2019.

Αμέσως μετά τη λήξη του Leadership Institute ξεκίνησαν οι εργασίες του εθνικού συνεδρίου του Boys and Girls Clubs of America, ενός οργανισμού ο οποίος αριθμεί πλέον 5.000 κέντρων για την υποστήριξη και ενδυνάμωση παιδιών, σε όλες τις ΗΠΑ. Η δραστηριότητα του οργανισμού ξεκινάει πριν 160 χρόνια, το 1860, με την ίδρυση του πρώτου Boys Club στο Connecticut. Το Γήπεδο Ζωής ήταν μεταξύ των 3.500 συνέδρων, ενισχύοντας τις ήδη στενές σχέσεις που διατηρεί με οργανισμούς που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα των Boys and Girls Clubs, στη Νέα Υόρκη, το Los Angeles, την Tampa, τη Sarasota, το Malibu, το Elgin, το Bronx και το Brooklyn.

Το έργο του Boys and Girls Clubs of America συνίσταται στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, στην επαγγελματική καθοδήγηση και εξέλιξη των νέων, με όραμα τη δημιουργία ενός λαμπρού μέλλοντος για όλα τα παιδιά. Τα προγράμματα τα οποία υλοποιούνται στις εγκαταστάσεις των Boys and Girls Clubs διασφαλίζουν ότι η επιτυχία είναι εφικτή για κάθε νέο, ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό υπόβαθρο, σε ένα χώρο που κυριαρχεί η ισότητα και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο.