ΣΔΕ: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία και την Προσβασιμότητα

Στις 30 Μαΐου 2023, ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος και ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), με τη συμμετοχή της Κοινωνικής Εταιρείας Διερμηνέων Νοηματικής Γλώσσας HandsUp Agency, πραγματοποίησαν για τα μέλη του ΣΔΕ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Ενημέρωση & Εξοικείωση με την Αναπηρία και την Προσβασιμότητα”.

Η εκδήλωση βασίστηκε σε ένα καινοτόμο, βιωματικό και διαδραστικό πρόγραμμα για την κοινωνική αποδοχή των ατόμων με αναπηρία, την ισότητα και την ευθύνη.  Μέσα από την εκπαίδευση έγιναν κατανοητές σημαντικές έννοιες που αφορούν στην αναπηρία, την προσβασιμότητα και την συμπεριληπτική επικοινωνία. Σε αυτό το ταξίδι ευαισθητοποίησης, μας συνόδευσαν οι Ιλεάνα Βασδέκη, Διευθύντρια Στρατηγικής, Συντονισμού & Επικοινωνίας Σ.Κ.Ε.Π., Δήμητρα Κοντοβά, Σύμβουλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Συμπερίληψης & Προσβασιμότητας Σ.Κ.Ε.Π. και Γιώργος Στάθης, Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Πρόεδρος HandsUp.

O ΣΔΕ έχει πραγματοποιήσει από το 2018 μεγάλο αριθμό δράσεων για τη Διαφορετικότητα και την Ισότιμη Ένταξη, ενώ η προσβασιμότητα, ως βασικός πυλώνας του Better Marketing, βρίσκεται πολύ ψηλά στην agenda του.

Την εκδήλωση φιλοξένησε στις πλήρως προσβάσιμες εγκαταστάσεις της η OTEAcademy.