Γιατροί του Κόσμου: Στηρίζουν το Athens Pride – Δίνουμε όλ@ ραντεβού εκεί

Οι Γιατροί του Κόσμου στηρίζουν τη διαφορετικότητα και συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας της Αθήνας, Athens Pride. Με κεντρικό σύνθημα το «Για να μπορούμε να πούμε στα παιδιά μας μια φορά κι έναν καιρό διεκδίκησα και πέτυχα», το φετινό ταξίδι του Athens Pride 2023 έχει ως στόχο να διευρύνει την ορατότητα των διεκδικήσεων όλου του φάσματος των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

 

Οι Γιατροί του Κόσμου συμμετέχουν στο φετινό Athens Pride με ένα ανοιχτό περίπτερο στην πλατεία Συντάγματος, ενώ θα γίνεται ενημέρωση σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης και πρόληψης του ιού του HIV, επισήμανση των επικίνδυνων συμπεριφορών που εκθέτουν στον ιό, ευαισθητοποίηση για την εξάλειψη του στίγματος όσων ασθενούν αλλά και ενθάρρυνση για προληπτικό έλεγχο. Παράλληλα, κινητή μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα διενεργεί δωρεάν rapid testing για τον HIV, την ιογενής ηπατίτιδα και τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

 

Οι ΓτΚ σας περιμένουν το Σάββατο 10 Ιουνίου στην πλατεία Συντάγματος από τις 11:00 το μεσημέρι μέχρι το βράδυ. Ελάτε να ενώσουμε τη φωνή μας με όλ@ όσ@ διεκδικούν το δικαίωμα σε έναν καλύτερο κόσμο, χωρίς διακρίσεις και χωρίς εκφοβισμό.

 

Η φετινή διοργάνωση θα κορυφωθεί στις 19:00 με τη μεγάλη παρέλαση Υπερηφάνειας, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία στην πλατεία Συντάγματος.