Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 19ο Φοιτητικό Συνέδριο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΦΣΔΕΤ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ).
Περισσότεροι από 500 συμμετέχοντες/-ουσες, μέλη ΔΕΠ, ερευνητές/-τριες, φοιτητές/-τριες και στελέχη επιχειρήσεων είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες, ενδιαφέροντα workshops, καθώς και παρουσιάσεις επιστημονικών εργασιών από φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων, αλλά και ερευνητές/ερευνήτριες.
Το 19ο Συνέδριο άνοιξε η Event Manager, τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος ΔΕΤ, Ιωάννα Γεωργούτσου.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης.
Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο διαπρεπής Έλληνας ακαδημαϊκός Νίκος Τριχάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής στη Διοίκηση Επιχειρησιακών Λειτουργιών, στο MIT Sloan School of Management, ο οποίος στην ομιλία του «Προς μία οικονομία χωρίς άνθρακα» αναφέρθηκε στις προκλήσεις που ανακύπτουν στη διοικητική επιστήμη από την απεξάρτηση από τον άνθρακα, όπως η αβεβαιότητα, ο σχεδιασμός νέων αγορών και η διαχείριση ρίσκου.
Ακολούθησε το Fireside Chat με τους ακαδημαϊκούς Θεόδωρο Ευγενίου, Καθηγητή στις Επιστήμες των Αποφάσεων και τη Διοίκηση Τεχνολογίας στο INSEAD της Γαλλίας και Μαριάννα Λένα Καμπανού, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Management and Engineering (IEI) στο Linkoping University της Σουηδίας, με συντονιστή τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Μάθησης στο ΟΠΑ, Καθηγητή Γεώργιο Λεκάκο, στο οποίο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η σημασία της υιοθέτησης κυκλικών επιχειρηματικών μοντέλων για την εύρεση πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος και η άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της βιωσιμότητας με την τεχνολογία.
Το Συνέδριο συνεχίστηκε με το πρώτο εταιρικό πάνελ, το οποίο αποτελούσαν οι κκ Άννα Βάσιλα, Τομεάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Βιομηχανικών Υποθέσεων στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, Μαργαρίτα Γκαμαλέτσου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Εταιρικών Σχέσεων στην ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και Αγγελική Μπούρα, Εμπειρογνώμονας Πρεσβευτής Σύμβουλος Α’ ΥΠ.ΕΞ., επί διεθνών ενεργειακών θεμάτων, με συντονιστή τον Καθηγητή Γεώργιο Ιωάννου.
Ακολούθησε το workshop “CV Writing: Do’s and Don’t’s” από την κυρία Ιωάννα Τρανού. Παράλληλα, διεξήχθη το Session με θέμα “Sustainability & Modern ERPs / Technology trends”.
Πραγματοποιήθηκε, στη συνέχεια, το workshop με θέμα «Αειφορία, Τεχνολογία και Προκλήσεις» από τις εταιρείες ΕΥΔΑΠ, Microsoft, OMAS Solutions και SAP, με συντονίστρια την κ. Αγγελική Κωστάκη. Έπειτα, με συντονίστρια την Καθηγήτρια Κατερίνα Πραματάρη και σε συνεργασία με το ACEin-Κέντρο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε το τελευταίο workshop με τίτλο «Entrepreneurship Unleashed; Answering Your Burning Questions», στο οποίο συμμετείχαν οι κκ. Θέμης Δρακωνάκης, Co-Founder & CEO της NUP Technologies, Γιάννης Ήμελος, Co-Founder & CEO της CollegeLink και Αναστάσης Σταμάτης, Co-Founder & CEO της Dataphoria.
Επίσης, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις εργασιών από φοιτητές και φοιτήτριες όλων των βαθμίδων, με θέματα που αφορούσαν ευρύτερα τη βιωσιμότητα.
Το Συνέδριο έληξε με το Βραβείου Δημοφιλέστερης Εργασίας, που απονεμήθηκε στην εργασία των κκ. Ε. Καρτάκη, Δ. Μαυροειδή και Δ. Ντάγανου με τίτλο «Η Επίδραση του Influencer Marketing στην Καταναλωτική Στάση των Νέων».