ECOCITY: Τελετή απονομής των βραβείων ECOMOBILITY 2022-23

Το ECOCITY, ο εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζει στο αστικό περιβάλλον κατά την Τελετή Απονομής των Βραβείων ECOMOBILITY 2022-23 απένημε  διακρίσεις Καλύτερης Εργασίας και Δημιουργικότητας στους μαθητές που ξεχώρισαν.

Η εκδήλωση της Απονομής των Βραβείων ECOMOBILITY φιλοξενήθηκε το Σάββατο 3 Ιουνίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την παρουσία εκπροσώπων της Πολιτέιας, του κράτους, της επιστημονικής κοινότητας, των Μέσων Ενημέρωσης και βεβαίως των μαθητών, των εκπαιδευομένων και των εκπαιδευτικών τους.

Το ECOMOBILITY και οι παράλληλες δράσεις FREEMOBILITY και ECO2MOBILITY, αφορούν στην έρευνα, την παρατήρηση και τον εντοπισμό των προβλημάτων μετακίνησης των πόλεων καθώς και την υποβολή προτάσεων στην αυτοδιοίκηση για μετάβαση στην οικολογική μετακίνηση και την βιώσιμη κινητικότητα. Αυτό συνέβη με τις εργασίες των μαθητών από την Θεσσαλονίκη, την Κατερίνη, την Καστοριά, την Κέρκυρα, την Ρόδο, την Κρήτη, τον Πύργο , την Καλαμάτα, τον Κορυδαλλό, την Πρέβεζα, το Μαρούσι και την Νεάπολη Θεσσαλονίκης με τις οποίες εντοπίστηκαν τα προβλήματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και συζητήθηκαν πιθανές λύσεις.

Η δομή και η φιλοσοφία του προγράμματος καθώς και ο διαγωνιστικός του χαρακτήρας, πέραν των περιβαλλοντικών γνώσεων  με τις οποίες εφοδιάζουν τους μαθητές,  ενισχύουν την ομαδικότητα, προάγουν την ευγενή άμιλλα και αναπτύσσουν τις επικοινωνιακές και οργανωτικές τους δεξιότητές.

Οι κριτές αξιολόγησης είναι επιστήμονες και ειδικοί επαγγελματίες που βαθμολογούν τις εργασίες σε α΄και β΄κύκλο εξασφαλίζοντας την διαφάνεια και την εγκυρότητα στα αποτελέσματα.

Όλα τα βραβεία έχουν αντίκρισμα βιωματικού περιεχομένου με 3ήμερο ταξίδι στις Βρυξέλλες και εβδομαδιαία παραμονή στην οικολογική κατασκήνωση ECOCAMP.

Την πραγματοποίηση της εκστρατείας ECOMOBILITY 2022-23 υποστήριξαν η ΚΕΔΕ, η WebOlution και η Blue Star Ferries και εξασφάλισαν οι 300.000 και πλέον ώρες εθελοντικής εργασίας των μελών των επιτροπών αι των συνεργαζομένων φορέων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ανα κατηγορία έχουν ως εξής:

ECOMOBILITY 2022-23 (Σχολεία Γενικής Παιδείας)

1o Βραβείο Καλύτερης Εργασίας  

Ημερήσιο Γυμνάσιο Γαζίου / Μαλεβίζι Κρήτης

Βραβεία Δημιουργικότητας  –

ψηφιακή εφαρμογή στο Γυμνάσιο Κρεμαστής Ρόδου,

θεατρικό δρώμενο και τραγούδι στα Εκπαιδευτήρια Δούκα

πληρότητα δημιουργιών και κατασκευών στα Εκπαιδευτήρια Πλάτων Κατερίνης

Ειδική Μνεία για την έρευνα στο 3ο Γυμνάσιο Χαριλάου

 

FREEMOBILITY 2022-23 (Σχολεία Ειδικής Αγωγής)

Ειδική Μνεία  για την πολυετή άρτια συμμετοχή στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

 

ECO2MOBILITY 2022-23 (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας)

Βραβείο Καλύτερης Εργασίας  – ΣΔΕ Πρέβεζας

την δευτερη και Τρίτη θέση αντιστοιχα κατέλαβαν τα ΣΔΕ κορυδαλλού και ΣΔΕ Καστοριάς

Ειδική Μνεία για την δομή και τις δεξιότητες παρουσίασης στο 1ο ΣΔΕ Θεσσαλονίκης