Vodafone: Σημαντική διάκριση

Η Vodafone διακρίθηκε στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, του νέου θεσμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λαμβάνοντας Έπαινο στην κατηγορία των Μεγάλων Επιχειρήσεων.

Έπαινο στην κατηγορία των Μεγάλων Επιχειρήσεων έλαβε η Vodafone στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ο Έπαινος αφορά στα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης που η Vodafone δημιούργησε και συνεχίζει να στηρίζει από το 2005 στα Παιδικά Χωριά SOS στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Γλαύκος Περσιάνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, ο οποίος δήλωσε: «Η διάκριση αυτή αποτελεί αναγνώριση της δέσμευσής μας να συμβάλουμε έμπρακτα και μέσα από ολοκληρωμένα προγράμματα στη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας. Με στόχο να ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες, υλοποιούμε προγράμματα με συνέπεια και συνέχεια, που αξιοποιούν την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στον τομέα της υγείας, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, εφαρμόζουμε προγράμματα που δίνουν έμφαση στην ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών».

Στόχος των Εργαστηρίων είναι η εκπαίδευση και ολοκληρωμένη ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και η ομαλή ενσωμάτωσή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, μέσω της συμμετοχής στα Εργαστήρια παιδιών από την ευρύτερη περιοχή των Χωριών. Μέχρι σήμερα έχουν λειτουργήσει συνολικά 17 Εργαστήρια, μεταξύ των οποίων Μουσικό, Θεατρικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι, καθώς και Εργαστήρι Εικαστικών, Κινηματογράφου, Φωτογραφίας και Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης. Στα 8 χρόνια λειτουργίας τους τα Εργαστήρια έχουν απασχολήσει 37 παιδαγωγούς, ενώ οι συμμετοχές των παιδιών έχουν φτάσει τις 972.

Παράλληλα με τη λειτουργία των Εργαστηρίων Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα στους εργαζομένους της να ενισχύσουν τα Παιδικά Χωριά SOS μέσα από μια πληθώρα δράσεων εθελοντισμού, προσφέροντας το χρόνο και τις δεξιότητές τους. Επίσης, μέσα από τα καταστήματά της η Vodafone δίνει την ευκαιρία και στο ευρύ κοινό να συμβάλει στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS, διαθέτοντας μια υφασμάτινη τσάντα με μοναδικές ζωγραφιές των παιδιών που συμμετέχουν στα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης. Το 100% των εσόδων από την πώληση της τσάντας αποδίδεται στα Παιδικά Χωριά SOS για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών και παιδαγωγικών τους προγραμμάτων.

Τα Εργαστήρια Έκφρασης και Δημιουργικής Απασχόλησης εντάσσονται στο πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει η Vodafone. Στο πλαίσιο αυτό, η Vodafone αξιοποιεί συστηματικά την τεχνολογία, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της συμβάλλοντας στη βιώσιμη ανάπτυξη σε οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με έγκριτους φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων που δίνουν έμφαση στο παιδί.

Αναδημοσίευση από το τεύχος 41 του περιοδικού CSR Review.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ