SolidarityNow: Συμμετέχει και στηρίζει το Athens Pride 2023

Το SolidarityNow, με όραμα να υποστηρίζει τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και με πίστη στην αξία και τη δύναμη της αλληλεγγύης, στηρίζει το Athens Pride 2023. Εργαζόμενοι και εθελοντές του SolidarityNow δίνουν ραντεβού το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 19.00 στην πλατεία Κοτζιά, για να περπατήσουν περήφανα στο πλάι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας τον δρόμο προς την αποδοχή και την ισότητα.

«Μια φορά και έναν καιρό …διεκδίκησα και πέτυχα.» Με αυτό ως φετινό σύνθημα και με την ευχή οι αγώνες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να αποτελούν στο μέλλον την αρχή ενός παραμυθιού με ευτυχισμένο τέλος, το «Athens Pride» διεκδικεί τον πολιτικό γάμο για όλους, την υιοθεσία και το δικαίωμα αναγνώρισης των τέκνων ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, την άρση στερεοτύπων και ομοφοβικών λεκτικών και σωματικών επιθέσεων, το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματος και της ταυτότητας, καθώς και την αποτροπή επεμβάσεων σε ίντερσεξ ανθρώπους.

10 χρόνια δίπλα σε όποι@ έχει ανάγκη

Το SolidarityNow μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει ενεργά περισσότερους από 350.000 ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Αποστολή της οργάνωσης είναι να βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη και φυσικά σε όποιον λογοκρίνεται για τις επιλογές του, στερούμενος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Ειδικότερα, στην πορεία των 10 χρόνων της, η οργάνωση έχει υλοποιήσει εξειδικευμένα προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας προσφύγων και μεταναστών, μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που αντιμετωπίζουν διπλό στίγμα τόσο λόγω της ταυτότητας φύλου όσο και της ιθαγένειάς τους. Μέσω συγκεκριμένων δράσεων το SolidarityNow έχει προσφέρει βοήθεια (στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη) σε περισσότερους από 90 πρόσφυγες, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενώ έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150 επαγγελματίες πεδίου σε νομικά και άλλα θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ αιτούντες άσυλο.

Επιπλέον, μέσω των υπηρεσιών που προσφέρονται δωρεάν (ψυχολογική, κοινωνική, λογιστική, απασχόλησης) στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας της οργάνωσης, ωφελούνται ποικιλοτρόπως μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ανεξαρτήτως χώρας ή καταγωγής. Αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του Κέντρου στη διαδικασία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για το οποίο υπήρχαν μέχρι πρότινος νομικά κενά. Μέχρι σήμερα, η Νομική Υπηρεσία, έχει υποστηρίξει περισσότερους από 39 ανθρώπους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να ζουν πλέον και τυπικά όπως επιθυμούν.

Με μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, το SolidarityNow επιδιώκει να είναι πάντα δίπλα τόσο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα όσο και στους εργαζόμενους/ειδικούς που στηρίζουν αυτόν τον πληθυσμό. Μέσα από μια τέτοια παρέμβαση προέκυψε και η πρόσφατη έκδοση της οργάνωσης με τίτλο «Χρήσιμος Οδηγός για Επαγγελματίες στον Χώρο των ΛΟΑΤΚΙ+ Μεταναστών, Προσφύγων, Αιτούντων Άσυλο», ο οποίος είναι διαθέσιμος εδώ.