Βίκος: Τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με καμπάνια ενημέρωσης

Πιστή στο όραμά της για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη στην πράξη, η Βίκος Α.Ε.  για 13η χρονιά, τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Η αιμοδοσία, ύψιστο δώρο προσφοράς

Υπενθυμίζοντας ότι “Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα”, ένα κεντρικό μήνυμα, που συμβολίζει το ύψιστο δώρο της κοινωνικής προσφοράς, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης, η εταιρεία Βίκος υλοποιεί και φέτος καμπάνια ενημέρωσης για την αιμοδοσία, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Βόλο, Πάτρα και Ηράκλειο Κρήτης.

Πιστή στη δέσμευσή της για συνεχή υποστήριξη της κοινωνίας 

Σκοπός της Βίκος, μέσα από την καμπάνια, είναι η πλήρης και σαφής ενημέρωση για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη συνεισφορά αγάπης προς το συνάνθρωπο, παροτρύνοντας παράλληλα όλους μας να γίνουμε εθελοντές αιμοδότες.

Με την κίνησή της αυτή, και στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας, μένει πιστή για ακόμα μία φορά στη δέσμευσή της για τη συνεχή υποστήριξη της κοινωνίας με έμφαση σε εθελοντικές ενέργειες, συνδράμοντας ταυτόχρονα έμπρακτα στην επιτακτική ανάγκη συλλογής αίματος. Σε αυτό το πλαίσιο, προωθεί συστηματικά την ιδέα της αιμοδοσίας με το σύνθημα, “Όσο φυσικό είναι να πίνεις νερό, τόσο φυσικό είναι να δίνεις αίμα”.

 

Μηνύματα αγάπης και προσφορά στην πράξη εδώ και χρόνια

Για την Βίκος, η έννοια της προσφοράς αποκτά ιδιαίτερο νόημα, με ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις που έχουν στο επίκεντρο τον άνθρωπο, ενώ τα μηνύματα αγάπης, προσφοράς και αλληλεγγύης της Βίκος ξεκίνησαν με πράξεις και έργα πριν από αρκετά χρόνια.

Τον Ιανουάριο του 2010, πραγματοποιήθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία των ιδιοκτητών της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων Πέτρου Σεπετά και Ελένης Θεοχάρη – και οι ίδιοι εθελοντές αιμοδότες – σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα.

Από τότε έως σήμερα, η εταιρεία Βίκος έχει δημιουργήσει έναν άτυπο ανθρώπινο θεσμό και έχει πραγματοποιήσει 38 εταιρικές αιμοδοσίες, από τις οποίες έχουν συλλεχθεί συνολικά 995 φιάλες αίματος.

Στηρίζοντας τις προσπάθειες εθελοντικής αιμοδοσίας, η Βίκος έχει προσφέρει μία κινητή μονάδα αιμοληψίας στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” Ιωαννίνων και τρία ειδικά οχήματα, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, για την ασφαλή μεταφορά φιαλών αίματος στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Η διάθεσή της εταιρείας να προσφέρει αποτελεί την ουσιαστική κοινωνική ευθύνη και τη βαθιά ανθρώπινη συμμετοχή στα δρώμενα της ζωής.