Το Πρόγραμμα Νέων της Canon επανέρχεται για 2η χρονιά στην Ελλάδα

Για άλλη μία φορά, το Πρόγραμμα Νέων – Young People Programme της Canon Ελλάδας αποτελεί μια σπουδαία πρωτοβουλία που προσφέρει στους νέους την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της φωτογραφίας.

Φέτος, το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά στο Γυμνάσιο Βελβεντού του Νομού Κοζάνης, αναδεικνύοντας το ταλέντο και το ενδιαφέρον των μαθητών για τη φωτογραφία.

Το εκπαιδευτικό μέρος του προγράμματος Young People Programme πραγματοποιήθηκε τον Μάιο και προσέφερε στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της φωτογραφίας μέσω της συνεργασίας με τον καταξιωμένο ερευνητή, Αριστείδη Βούλγαρη. Ο κύριος Βούλγαρης, με πλούσια εμπειρία και γνώσεις στον τομέα, προσέφερε στους μαθητές μια ξεχωριστή εμπειρία, επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν τη φωτογραφία μέσω επιστημονικών οργάνων.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της φωτογραφίας μέσα από τη χρήση τηλεσκοπίου, φασματογράφου, μικροσκοπίου και αξονικού τομογράφου. Με την καθοδήγηση του κου Βούλγαρη, οι μαθητές ανακάλυψαν η δομή των αντικειμένων μέσω του μικροσκοπίου, τα μυστικά της αστροφωτογραφίας, τις πληροφορίες που μας δίνει το φάσμα μίας φωτεινής πηγής, αλλά και τη δυνατότητα φωτογράφισης τρισδιάστατων αντικειμένων με τη βοήθεια του αξονικού τομογράφου και τη μελέτη τους σε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Η συνεργασία του Young People Programme με τον Αστρονομικό Σύλλογο Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί μία σημαντική συνιστώσα του προγράμματος. Ο σύλλογος συνέβαλε στην επιτυχία του προγράμματος, παρέχοντας την τεχνική υποστήριξη και τις απαραίτητες γνώσεις για την οργάνωση των δραστηριοτήτων.

Η Canon Ελλάδας συνεχίζει να προωθεί το Young People Programme με σκοπό να εμπνεύσει και να υποστηρίξει τους νέους στην ανακάλυψη του κόσμου της φωτογραφίας. Το πρόγραμμα προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να εξερευνήσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στη φωτογραφία, μέσα από την πρακτική χρήση επιστημονικών οργάνων και τη στήριξη επαγγελματιών του χώρου.