Care Beyond Skin Day: Πρώτη παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού της Beiersdorf με δράση και στην Ελλάδα

Με την πρώτη παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού για τους εργαζομένους της, η Beiersdorf δείχνει για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της στην ατζέντα βιωσιμότητας, κάτω από το πρόγραμμα “CARE BEYOND SKIN”. Οι άνθρωποι της Beiersdorf Hellas, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι του Ομίλου Beiersdorf παγκοσμίως, ενεργοποιήθηκαν εθελοντικά για μία ημέρα και στηρίξαν στην πράξη τοπικές κοινότητες, κοινωνία και περιβάλλον.

Στην Ελλάδα, η Beiersdorf  δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των μικροπλαστικών, εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στο μεγάλο ζήτημα της πλαστικής ρύπανσης. Συγκεκριμένα, μέσα από μια στρατηγική συνεργασία με τη ΜΚΟ SciCo έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους της να μάθουν περισσότερα για την επιβλαβή επίδραση των μικροπλαστικών στο περιβάλλον.

Με την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας της SciCo, οι εργαζόμενοι της Beiersdorf έμαθαν να αναγνωρίζουν αλλά και να συλλέγουν δείγματα μικροπλαστικών από την παραλία και κατέγραψαν τα ευρήματά τους, σε μια προσπάθεια να χαρτογραφηθεί το πεδίο στις παραλίες του Μαραθώνα. Τα δεδομένα των ομάδων-εθελοντών συγκρίθηκαν και αναλύθηκαν εντός της ίδιας ημέρας, ανοίγοντας μια ευρύτερη συζήτηση για τον αντίκτυπο των μικροπλαστικών και για τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Μάλιστα τα δεδομένα αυτά, σε συνεργασία με τη SciCo και τον οργανισμό SoSCIety, θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών για περαιτέρω ανάλυση. Την ίδια στιγμή, οι εθελοντές συνέλεξαν απορρίμματα από την παραλία, καταγράφοντας το είδος καθ’ ενός από αυτά προκειμένου στη συνέχεια τα γίνει ανάλυση των δεδομένων και να βρεθούν πιθανές πηγές και καθημερινές δραστηριότητες που αυξάνουν τη μόλυνση της τοπικής κοινότητας.

Η πρώτη Ημέρα CARE BEYOND SKIN (CBS) είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που στοχεύει στην προώθηση της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δέσμευσης της Beiersdorf για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και με διαρκή περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Από τον Μάιο έως τον Ιούλιο του 2023, εργαζόμενοι  σε όλο τον κόσμο παίρνουν μέρος σε εθελοντικές δράσεις σε συνεργασία με τοπικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

«Στη Beiersdorf αναγνωρίζουμε την ευθύνη μας να προωθήσουμε τη θετική αλλαγή και δεσμευόμαστε να προσπαθούμε καθημερινά να κάνουμε πραγματικότητα τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα. Γι’ αυτό, είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την πρώτη μας παγκόσμια ημέρα εθελοντικής πρωτοβουλίας, Ημέρα “CARE BEYOND SKIN”. Από τον Μάιο έως τον Ιούλιο 2023, περισσότεροι από 20.000 εργαζόμενοι από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να αφιερώσουν μια εργάσιμη ημέρα τους ώστε να συμμετάσχουν σε μια κοινή πρωτοβουλία που έχει αντίκτυπο στις τοπικές κοινότητες. Αυτές οι ποικίλες πράξεις φροντίδας θα ζωντανέψουν την ατζέντα μας για την αειφορία, για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και με διαρκές θετικό αντίκτυπο» λέει ο Vincent Warnery, Διευθύνων Σύμβουλος της Beiersdorf

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Πουλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, Beiersdorf Ηellas, δήλωσε, «Είναι χαρά μας να παίρνουμε μέρος σε πρωτοβουλίες με πραγματικό αντίκτυπο για την κοινωνία και το περιβάλλον. Είμαστε περήφανοι για το πρόγραμμα ”CARE BEYOND SKIND” και όλες τις πτυχές της ατζέντας βιωσιμότητας της Beiersdorf. Σήμερα γιορτάζουμε τη δύναμη της συνεργασίας».