BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει: Vodafone Ελλάδας και Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» τα νέα μέλη της Συμμαχίας

Το BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει, η πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό Ελλήνων του εξωτερικού, ενισχύεται και καλωσορίζει δύο σημαντικές εταιρείες στη Συμμαχία, την Vodafone Ελλάδας μέλος του Ομίλου Vodafone, ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, και τον Όμιλο Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες» που κατέχει ηγετική θέση στην παροχή ολοκληρωμένων τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Οι δύο εταιρείες με τη συμμετοχή τους στη Συμμαχία στηρίζουν έμπρακτα την προοπτική για την «επιστροφή» της γενιάς των brain drainers στην Ελλάδα. Η παρουσία των δύο εταιρειών οι οποίες δραστηριοποιούνται σε νευραλγικούς χώρους της οικονομίας και της ανάπτυξης, προσθέτει εχέγγυα ενημέρωσης, ευκαιριών και καθοδήγησης των Ελλήνων του εξωτερικού. Με τη συμμετοχή τους ενδυναμώνουν την υπηρεσία BrainReGain Mentoring, με μέντορες ανώτερα στελέχη τους τα οποία εθελοντικά καθοδηγούν όσους έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στην Ελλάδα, όσο και την υπηρεσία BrainGain JOBS κάνοντας διαθέσιμες, ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του BrainReGain.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Πρόεδρος της πρωτοβουλίας BrainReGain, καλωσόρισε τα δύο νέα Μέλη της Συμμαχίας και δήλωσε: «Βρισκόμαστε σ’ ένα σημαντικό μεταίχμιο, όπου η οικονομία της Ελλάδας αναπτύσσεται δυναμικά και οι ελλείψεις σε εξειδικευμένο επιστημονικό δυναμικό γίνονται περισσότερο ορατές. Η πρωτοβουλία μας εργάζεται στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης της επιστροφής των Ελλήνων που εργάζονται στο εξωτερικό για να καλύψουν τις ανάγκες, συμβάλλοντας στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Ενεργούμε μεθοδικά και με σχεδιασμό ώστε να θεμελιωθεί η ύπαρξη περισσότερων πόρων, ευκαιριών και κινήτρων επιστροφής νέων Ελλήνων με πολύτιμη εργασιακή εμπειρία και κατάρτιση. Η ενδυνάμωση της Συμμαχίας με περισσότερα Μέλη, και κυρίως με ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες-πρωταγωνιστές και με αξιοσημείωτη αναπτυξιακή πορεία, όπως η Vodafone Ελλάδας και ο Όμιλος εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι με σταθερά και γρήγορα βήματα η Ελλάδα θα επανέλθει, δυναμικά, ως ένας τόπος ίσων ευκαιριών απασχόλησης και επαγγελματικής εξέλιξης».

Tην πρωτοβουλία BrainReGain-Ελληνισμός Εν Δράσει απαρτίζουν, συνολικά, 36 εταιρείες από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι οποίες εκπροσωπούν τους ισχυρότερους παραγωγικούς κλάδους όπως της Βιομηχανίας, της Ναυτιλίας, του Τουρισμού, των Κατασκευών, του Λιανικού Εμπορίου, της Τεχνολογίας, της Υγείας, των Νομικών και Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, της Εκπαίδευσης: Accenture, Aegean Airlines, Athens International College, AIMS International, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Τράπεζα της Ελλάδος,  CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE,  Edenred, Entersoft, Εrnst & Young, Τράπεζα Eurobank, ΕΥΔΑΠ, Όμιλος FOURLIS, Υπερταμείο, HELLENiQ ENERGY, Όμιλος ΥΓΕΙΑ, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Microsoft, Nestle, Ogilvy, OTIS, Τράπεζα Πειραιώς, PotamitisVekris, Quest Group, Roche, Όμιλος Εταιρειών «Σαμαράς & Συνεργάτες», Sani Ikos, TEMES, ΤΙΤΑΝ, Upstream, Vodafone Ελλάδας και Xerox Hellas.