Praktiker Hellas: Προσφέρει δυο νέες υπηρεσίες για άτομα με αναπηρία

Η Praktiker Hellas, το No. 1 ελληνικό δίκτυο καταστημάτων Home Improvement & DIY, με όραμα ένα μέλλον συμπεριληπτικό και προσβάσιμο σε όλους, στέκεται δίπλα στα άτομα με αναπηρία και, στο πλαίσιο του προγράμματός της “Σπίτι Ανοιχτό”, παρέχει δυο νέες καινοτόμες υπηρεσίες σε όλα τα καταστήματά της. Πρόκειται για την «Υπηρεσία Διερμηνείας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας» για άτομα με ακουστική αναπηρία αλλά και για την υπηρεσία «Μελέτης Μπάνιου για ΑμεΑ & Εμποδιζόμενα Άτομα» για τα άτομα περιορισμένης κινητικότητας.

 

Η εταιρία επιδιώκοντας να αναβαθμίσει την αγοραστική εμπειρία για όλους εντός των καταστημάτων της, προχωρά σε συνεργασία με τον Οργανισμό  “HandsUp” και προσφέρει πλέον τη δυνατότητα εξυπηρέτησης με διερμηνεία στην ελληνική γλώσσα, για κωφά και βαρήκοα άτομα. Η διαδικασία είναι απλή, ο ενδιαφερόμενος διαλέγει ημερομηνία και ώρα που επιθυμεί να μεταβεί στο εκάστοτε κατάστημα  μέσω της φόρμας που βρίσκεται διαθέσιμη στο site της Praktiker, και σύντομα, εκπρόσωπος της Praktiker επικοινωνεί μαζί του μέσω του email που ο ίδιος έχει δηλώσει, για να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Ο ενδιαφερόμενος, αφού μεταβεί στο κατάστημα την ημέρα και ώρα του προκαθορισμένου ραντεβού, θα λάβει εξατομικευμένη εξυπηρέτηση  εντός του καταστήματος, από την ομάδα πιστοποιημένων διερμηνέων ΕΝΓ της “HandsUp”, οι οποίοι θα τον συνοδεύσουν, μέσω του κινητού τηλεφώνου του πελάτη, σε ένα άνετο αγοραστικό ταξίδι.

 

Για πρώτη φορά ένας κωφός/βαρήκοος πελάτης μπορεί να κινηθεί σε καταστήματα λιανικού εμπορίου, με ανεξαρτησία, λαμβάνοντας εφόσον το επιθυμεί την υποστήριξη και την γνώση των εξειδικευμένων υπαλλήλων της Praktiker και μέσω της ανεμπόδιστης επικοινωνίας με διαπιστευμένους, επαγγελματίες διερμηνείς της νοηματικής γλώσσας.

 

Άλλη μια καινοτομία που εισάγει η Praktiker, ενισχύοντας το πρόγραμμα Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας – «Σπίτι Ανοιχτό», είναι η υπηρεσία Μελέτης Μπάνιου για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα. Συγκεκριμένα, μέσα από την υπηρεσία «Μελέτης Μπάνιου ΑμεΑ», μπορούν οι ίδιοι ή τα πρόσωπα φροντίδας τους, να διαμορφώσουν το μπάνιο και να το φέρουν στα μέτρα τους, έτσι ώστε να είναι πιο λειτουργικό στη χρήση του. Και σε αυτή την υπηρεσία η διαδικασία είναι απλή. Συγκεκριμένα, ένας τεχνικός, άρτια καταρτισμένος σε σχέδια, υλικά και προϊόντα διαμόρφωσης μπάνιου για ΑμεΑ, επισκέπτεται τον ενδιαφερόμενο, αξιολογεί την εργασία, βάσει των εξατομικευμένων αναγκών του και του προτείνει τις αλλαγές που χρειάζεται το μπάνιο, ώστε να είναι λειτουργικό και άνετο κατά τη χρήση του.