Το SolidarityNow συμμετέχει και στηρίζει το Thessaloniki Pride 2023

Το SolidarityNow, με όραμα να υποστηρίζει τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και με πίστη στην αξία και στη δύναμη της αλληλεγγύης, στηρίζει το 11ο Thessaloniki Pride.

Εργαζόμενοι και εθελοντές της οργάνωσης συμμετέχουν περήφανα για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πορεία που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου στις 19:00, ενάντια στη βία, στις διακρίσεις, στον σχολικό εκφοβισμό και στις προκαταλήψεις. Η εκκίνηση της διαδρομής για τη γιορτή της αποδοχής, της αυτοδιάθεσης και της ισότητας, είναι στην πλατεία ΧΑΝΘ  (Νότια Πύλη ΔΕΘ, Αγγελάκη). Με σύνθημα για φέτος τη φράση «Ανήκω σε μένα» και λίγο πριν το Europride 2024, το 11o Thessaloniki Pride δίνει έμφαση στην αυτοδιάθεση και στην αυτονομία των σωμάτων.

10 χρόνια δίπλα σε όποι@ έχει ανάγκη

Το SolidarityNow μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει ενεργά περισσότερες από 350.000 ανθρώπους, χωρίς διακρίσεις. Αποστολή της οργάνωσης είναι να βρίσκεται δίπλα σε όποιον έχει ανάγκη και φυσικά σε όποιον λογοκρίνεται για τις επιλογές του, στερούμενος το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Ειδικότερα, στην πορεία των 10 χρόνων της, η οργάνωση έχει υλοποιήσει εξειδικευμένα προγράμματα υποστήριξης και φροντίδας προσφύγων και μεταναστών, μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, που αντιμετωπίζουν διπλό στίγμα τόσο λόγω της ταυτότητας φύλου όσο και της ιθαγένειάς τους. Συγκεκριμένα, έχει προσφέρει βοήθεια (στέγαση και ψυχοκοινωνική υποστήριξη) σε περισσότερους από 90 ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσφυγες, ενώ έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 150 επαγγελματίες πεδίου σε νομικά και άλλα θέματα που αφορούν ΛΟΑΤΚΙ+ αιτούντες άσυλο.

Επιπλέον, αξιοσημείωτη είναι η συνδρομή της Νομικής Υπηρεσίας του SolidarityNow στη διαδικασία νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ένα ζήτημα υψίστης σημασίας για το οποίο υπήρχαν μέχρι πρότινος νομικά κενά. Μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία έχει υποστηρίξει 40 ανθρώπους να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και να ζουν πλέον και τυπικά όπως επιθυμούν.

Με μικρότερες ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις, το SolidarityNow επιδιώκει να είναι πάντα δίπλα τόσο στη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα όσο και στους εργαζόμενους/ειδικούς που στηρίζουν αυτόν τον πληθυσμό. Μέσα από μια τέτοια παρέμβαση προέκυψε και η πρόσφατη έκδοση της οργάνωσης με τίτλο «Χρήσιμος Οδηγός για Επαγγελματίες στον Χώρο των ΛΟΑΤΚΙ+ Μεταναστών, Προσφύγων, Αιτούντων Άσυλο», ο οποίος είναι διαθέσιμος εδώ.