Η Geisha ενσωματώθηκε στην ομάδα της “Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων“

Κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, με σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από τη δική μας πλευρά, δημιουργήσαμε την καμπάνια “Που χάνεται η τροφή;“.

Μια σειρά 4 επεισοδίων που προβλήθηκε στα social media μας, παρουσιάζοντας διαφορετικά στιγμιότυπα σπατάλης από την καθημερινότητά μας. Στόχος μας ήταν να ταυτιστεί ο κόσμος με αυτά τα περιστατικά, να αφυπνιστεί και να αρχίσει να λαμβάνει μέτρα κατά της σπατάλης.

Προκειμένου να ενισχύσουμε αυτή μας τη δράση, οργανώσαμε σε συνεργασία με γνωστούς Έλληνες σεφ, 3 live battles με δημιουργικές συνταγές από leftovers, όπου οι καταναλωτές μπορούσαν να ενημερωθούν και να εμπνευστούν. Κατά τη διάρκεια των battles, οι σεφ είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν μαζί με το κοινό συμβουλές για τρόπους αποθήκευσης των τροφίμων, πιο συνειδητές αγορές στα super market αλλά και πολλά ακόμη.

Η προσπάθεια ενημέρωσης και εκπαίδευσης του καταναλωτικού κοινού ωστόσο, ενισχύθηκε επιπλέον με ενημερωτικές δημοσιεύσεις στην ιστοσελίδα και τα social media μας. Το αποτέλεσμα όλης της επικοινωνίας ήταν να ενημερωθούν 1.512.055 άτομα.

Η Συμμαχία με στόχο τη διάχυση των πληροφοριών και δράσεων που πραγματοποίησαν τα μέλη της το 2022,δημιούργησε την 3η Έκθεση, κάνοντας έναν απολογισμό με τις ενέργειες και τις δράσεις που υλοποίησαν όλα τα μέλη, την οποία μπορείτε να βρείτε στο site της foodsavingalliancegreece.gr και να δείτε παραπάνω λεπτομέρειες για τη δράση μας.