InterCatering: Μειώνει το οικολογικό της αποτύπωμα με «πράσινες» πρακτικές

Στην InterCatering, δεν είναι μόνο παθιασμένοι με τη δημιουργία γαστρονομικών απολαύσεων αλλά και αφοσιωμένοι στο να έχει η κάθε τους δραστηριότητα θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον και την κοινωνία.

  • Στο πλαίσιο, λοιπόν, των πρωτοβουλιών της, δίνει προτεραιότητα στην προσεκτική αγορά και πλήρη αξιοποίηση των πρώτων υλών ενώ προτείνει στους πελάτες της τα ενδεδειγμένα μενού, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη φαγητού.
  • Ενισχύει την εγχώρια αγορά με χρήση προϊόντων από όλη την Ελλάδα, έχοντας σταθερή συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς και προμηθευτές διασφαλίζοντας παράλληλα, με αυτόν τον τρόπο, τα πιο φρέσκα και υψηλής ποιότητας συστατικά για τους πελάτες της.
  • Πυλώνας στη λειτουργία της είναι η μείωση της σπατάλης τροφίμων. Η InterCatering είναι από τα ιδρυτικά μέλη της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» και συμμετέχει ενεργά στη δράση του «Μπορούμε» προσφέροντας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων, υψηλής ποιότητας αδιάθετο φαγητό σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 

    Η περιβαλλοντική διαχείριση βρίσκεται επίσης στον πυρήνα των αξιών της καθώς έχει  εφαρμόσει μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στις εγκαταστάσεις της όσο και στις δραστηριότητές της, όπως η χρήση ενεργειακά αποδοτικών συσκευών και η εφαρμογή προγραμμάτων ανακύκλωσης.

    Η InterCatering , μέσω των δράσεων της συνεχίζει την πολυετή υπεύθυνη πορεία της στο event catering, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ίδια την κοινωνία. Γιατί για την εταιρεία η σωστή διαχείριση της τροφής αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο αλλαγής προς το καλύτερο.