ECOPlanet: H «πράσινη» σειρά τσιμέντων του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ επιταχύνει το αειφόρο οικοδομείν

Πιστός στη δέσμευσή του για τη μετάβαση σε έναν κλιματικά ουδέτερο και αειφόρο κατασκευαστικό κλάδο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει την «πράσινη» σειρά τσιμέντων ECOPlanet. Πρόκειται για ολοκληρωμένη σειρά τσιμέντων με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα και υψηλές επιδόσεις που προσδίδει προστιθέμενη αξία στις αειφόρες κατασκευές.

Ειδικότερα, το «πράσινο» χαρτοφυλάκιο προϊόντων τσιμέντου ECOPlanet του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ διατίθεται ήδη στην αγορά τόσο χύδην όσο και σε σακιά και περιλαμβάνει:

  • το HERACLES Ενισχυμένο (CEM II/BM 32,5N), κατάλληλο για ευρεία γκάμα κατασκευών, που εξασφαλίζει 30% μείωση εκπομπών CO2 σε σχέση με συμβατικά προϊόντα τσιμέντου. Πρόκειται για το προϊόν τσιμέντου με τις υψηλότερες πωλήσεις του Ομίλου στην ελληνική αγορά, το οποίο παρουσιάζει βελτιωμένη περιβαλλοντική επίδοση, χάρη στην καινοτόμα σύνθεσή του.
  • το νέο, προηγμένο προϊόν ποζολανικού τσιμέντου CEM IV/B (P) 32,5N SR για αυξημένες ανάγκες προστασίας του σκυροδέματος που εκτίθεται σε μέτρια (ΧΑ2) ή έντονη (ΧΑ3) προσβολή θειικών που περιέχονται στο έδαφος (π.χ. σε παραθαλάσσιες περιοχές), σύμφωνα πάντα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016, καθώς προσφέρει υψηλή αντίσταση σε διαβρωτικό περιβάλλον. Διαθέτει βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα με 45% μείωση εκπομπών CO2 και συνίσταται για έργα πασσάλων, πασσαλότοιχων και διαφραγματικών τοίχων.
  • το τσιμέντο τοιχοποιίας LYSIS (MC 12,5), που εξασφαλίζει 45% μείωση εκπομπών CO2. Η σύγχρονη «πράσινη» λύση του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ για χτίσιμο, σοβάτισμα και γεμίσματα δαπέδων, χωρίς τη χρήση ασβέστη, έχει το χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά.

 

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, με σταθερή προσήλωση στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος, αποτελεί την πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που διαθέτει Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) για όλους τους τύπους τσιμέντου που παράγει. Επιπρόσθετα, παραμένοντας πρωτοπόρος στις βιώσιμες λύσεις που προσφέρει στον κατασκευαστικό κλάδο, διαθέτει EPD για το σύνολο της παραγωγικής του δραστηριότητας σε περισσότερα από 120 προϊόντα σκυροδέματος συνολικά κατηγορίας αντοχής C16/20 και άνω, αλλά και για όλες τις κατηγορίες περιβαλλοντικής έκθεσης σύμφωνα με τον Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος 2016.

Ιδιαίτερης σημασίας για την επιτάχυνση της μετάβασης σε αειφόρες κατασκευές είναι και η «πράσινη» σειρά σκυροδεμάτων ECOPact, η οποία, στηριζόμενη στη βελτιωμένη σύνθεση του τσιμέντου CEM II 32,5N, διακρίνεται για τη βελτιωμένη απόδοση αειφορίας, καθώς παράγεται με 30% χαμηλότερες εκπομπές CΟ2 σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σκυροδέματα.

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων για την απανθρακοποίηση των κτιρίων σε όλο τον κύκλο ζωής τους και την επιτάχυνση της μετάβασης σε αειφόρες κατασκευές, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο πράσινων λύσεων μέσα από τις σειρές ECOPlanet και ECOPact.