ΑΥΡΑ: Υιοθετεί τα μη αποσπώμενα καπάκια στις συσκευασίες του

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, με όραμα ένα πιο βιώσιμο μέλλον, υιοθετεί τα μη αποσπώμενα καπάκια σε όλες τις PET συσκευασίες του χαρτοφυλακίου του (330ml, 500ml, 750ml, 1lt & 1.5lt). Η ενέργεια αυτή έρχεται να συμπληρώσει την αλλαγή στα καπάκια των συσκευασιών της Coca-Cola Τρία Έψιλον, που ξεκίνησε από το χαρτοφυλάκιο των χυμών της εταιρείας το Νοέμβριο του 2022 και η οποία έχει υλοποιηθεί σε όλα της τα προϊόντα.

Με τον τρόπο αυτό, η Coca-Cola Τρία Έψιλον εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία νωρίτερα από το 2024, όπου προβλέπεται. Έτσι, συμβάλλει ώστε περισσότερα από 283 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν, επιβεβαιώνοντας ότι ακόμα και μία μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Τα πλαστικά καπάκια -αν και ανακυκλώσιμα- συχνά κατά την απόρριψη διαχωρίζονται από την υπόλοιπη συσκευασία με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στον κάδο ανακύκλωσης. Αυτή η αλλαγή στοχεύει να διασφαλίσει ότι περισσότερα πλαστικά καπάκια ανακυκλώνονται και δεν καταλήγουν να γίνουν απορρίμματα. Είναι πρακτικά και εύκολα στην χρήση, καθώς με το καπάκι να παραμένει προσαρτημένο στο δαχτυλίδι ασφαλείας, αρκεί να ανοίξουμε τη συσκευασία, να κρατήσουμε το καπάκι κρατημένο και να μην το αφαιρέσουμε.

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας, στο Αίγιο. Ξεχωρίζει για τα υψηλά πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας, ενώ είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την καινοτομία και τη βιωσιμότητα. Με τις συσκευασίες του να είναι 100% ανακυκλώσιμες, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, έχει μειώσει το βάρος του κατά 23% που συνεισφέρει σημαντικά στη μείωση τόσο των εκπομπών αερίων του άνθρακα, όσο και του συνολικού όγκου των απορριμμάτων. Παράλληλα χρησιμοποιεί lightweight συσκευασίες, μειώνοντας κατά 27% το πλαστικό στο ΑΥΡΑ Bloom, 18% στο ΑΥΡΑ Active Cap και κατά 12,5% στο γυαλί.