COMBATT: Με δυναμικό, πολυδιάστατο και βιώσιμο αποτύπωμα στην Attica Green Expo 2023

Με σκοπό τη σύννομη και ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών για ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας, η Combatt άφησε το «πράσινο» αποτύπωμά της στην έκθεση Attica Green Expo 2023, από τις 24 έως τις 27 Μαΐου στο Ολυμπιακό Κέντρο Φαλήρου (Taekwondo).

Η στροφή σε ένα μέλλον περισσότερο βιώσιμο, όπου οι άνθρωποι κάθε ηλικίας θα συμβάλλουν με τις πράξεις τους σε ένα καλύτερο αύριο, είναι πλέον γεγονός, και επιχειρήσεις όπως η Combatt εργάζονται με σκοπό την ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων.

Combatt: Διαχείριση 160.000 τόνων αποβλήτων σε 9 μόλις χρόνια

H Combatt αποτελεί Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών Οχημάτων και Βιομηχανίας για όλη την ελληνική επικράτεια, εγκεκριμένο από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ). Το πανελλαδικό δίκτυο της Combatt, που αριθμεί περισσότερους από 60 αδειοδοτημένους συνεργάτες, έχει διαχειριστεί τα τελευταία 9 χρόνια 160.000 τόνους αποβλήτων, ενώ ταυτόχρονα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 120 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των εμπλεκόμενων φορέων, της αγοράς και του καταναλωτικού κοινού.

Στόχος της Combatt είναι η σύννομη και ορθή περιβαλλοντικά διαχείριση των αποβλήτων μπαταριών για ένα μέλλον βιώσιμης ανάπτυξης και κυκλικής οικονομίας με εξοικονόμηση των φυσικών πόρων και διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ένα μεγάλο γεγονός, μια ισχυρή παρουσία

Το πολυσήμαντο έργο της είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η εταιρεία Combatt, η οποία έχοντας σχεδιάσει το δικό της αντιπροσωπευτικό περίπτερο, είχε την ευκαιρία να συναντήσει δεκάδες εκπροσώπους θεσμικών φορέων, αλλά και το ευρύ κοινό, ανταποκρινόμενη στο ενδιαφέρον τους γύρω από τις πρωτοβουλίες της που ενισχύουν την Κυκλική Οικονομία μέσω της ορθής διαχείρισης, συλλογής και ανακύκλωσης των αποβλήτων συσσωρευτών.

Η φετινή έκθεση Attica Green Expo 2023 στόχευε στη διοργάνωση του μεγαλύτερου Eco Meet της χώρας μέσω της κοινής παρουσίας πλήθους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που παρουσίασαν τα έργα, τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία τους, με σκοπό την προσφορά πολύτιμου κεφαλαίου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ένα καλύτερο αύριο σχολίασε σε δηλώσεις του ο Δρ. Διονύσης Μπουντουβάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Combatt, που ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με βασικό μήνυμα ‘’έχεις το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον’’ συνεχίζουμε σταθερά να επενδύουμε σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με στόχο να αναδείξουμε τη συμβολή της ορθής διαχείρισης αποβλήτων συσσωρευτών στο δρόμο προς την κυκλική οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Προσεγγίζουμε με γνώση τη μαθητική κοινότητα

Στο πλαίσιο της Attica Green Expo, με στόχο την προσέγγιση και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας, η Combatt σχεδίασε ειδικές δράσεις. Μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο παιχνίδι «Βρες τη φράση-κλειδί», εκατοντάδες μαθητές σχολείων της Αττικής και της Περιφέρειας διασκέδασαν, αλλά και εξοικειώθηκαν με έννοιες όπως η Ανακύκλωση Μπαταριών, η Κυκλική Οικονομία και η Εξοικονόμηση Πόρων.

Με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού αναδείχθηκε ένας μεγάλος νικητής. Πρόκειται για το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καματερού, το οποίο ήδη παρέλαβε το δώρο της εταιρείας, έναν προτζέκτορα τελευταίας τεχνολογίας που θα συμβάλει στο εκπαιδευτικό του έργο. Οι υπεύθυνοι του σχολείου ευχαρίστησαν θερμά την Combatt για την πολύτιμη συνεισφορά της στην εκπαιδευτική διαδικασία και υποσχέθηκαν τη διαρκή προβολή εικόνων που θα ευαισθητοποιούν τα παιδιά σε ζητήματα Κυκλικής Οικονομίας και Περιβαλλοντικής Συνείδησης.

Τιμώντας έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος

Παράλληλα, η Combatt υλοποίησε μια δράση ειδικά αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, επενδύοντας στο θετικό κοινωνικό πρόσημο αυτής της διεθνούς ημέρας, που γιορτάστηκε στις 5/6. Συγκεκριμένα, οι μαθητές έριξαν τις «ψήφους» τους σε μια ειδικά σχεδιασμένη κάλπη και ανέδειξαν ένα «τυχερό σχολείο». To 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας αναδείχθηκε, μετά την κλήρωση, νικητής και θα εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του με βιβλία περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και οικολογικής ευαισθητοποίησης.

Εκδήλωση επιβράβευσης δημοτικών σχολείων στο πλαίσιο του προγράμματος «Επαγωγή»

Ως ένας εκ των οργανισμών που υποστήριξαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλικής Οικονομίας της Nowaste21 με τίτλο «Επαγωγή», η Combatt παρευρέθηκε στην εκδήλωση Επιβράβευσης Δημοτικών Σχολείων του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στις 25/05 στο πλαίσιο της Attica Green Expo. Στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν δημοτικά σχολεία από τέσσερις (4) Δήμους της Αττικής (Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Πεντέλης, και δύο (2) της Περιφέρειας (Θεσσαλονίκης και Τήνου), ενώ μεταξύ αυτών προστέθηκαν και σχολεία από άλλες περιοχές της περιφέρειας καθώς και υπάρχοντα σχολεία δήμων τα οποία συνεχίζουν το πρόγραμμα από την προηγούμενη σχολική χρονιά (Βάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη, Άγιος Δημήτριος, Σπάρτη). Την επιτυχημένη πορεία του προγράμματος Επαγωγή σχολίασε η Μαρία Καψιμαλάκου, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing της Combatt, η οποία τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που για δεύτερη χρόνια, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος Επαγωγή της NoWaste21, έχουμε τη δυνατότητα να μεταφέρουμε με ξεκάθαρο και ταυτόχρονα επιστημονικό τρόπο στη μαθητική κοινότητα τη σημασία της ορθής διαχείρισης των αποβλήτων μπαταριών μολύβδου, που αποτελούν ένα επιτυχημένο παράδειγμα κυκλικής οικονομίας. Το κλειδί για ένα καλύτερο μέλλον είναι στα χέρια των παιδιών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Λέμε το μεγάλο συλλογικό ΝΑΙ για ένα βιώσιμο μέλλον

Η μαζική συμμετοχή και τα χαμόγελα των νεαρών μαθητών, στο πλαίσιο των δράσεων της Combatt, αποτέλεσαν το πιο αισιόδοξο μήνυμα για τη συνέχιση των πρωτοβουλιών της εταιρείας, προκειμένου, μέσω της ενισχυμένης γνώσης, όλο και περισσότεροι ενεργοί πολίτες του παρόντος και του μέλλοντος να πουν το μεγάλο ΝΑΙ στην κυκλική οικονομία, την προστασία του περιβάλλοντος, την πράσινη ενέργεια και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Τα κύρια μηνύματα των ενεργειών της Combatt «Φρόντισε για το μέλλον σήμερα» και «Η συμβολή σου μετράει» έδωσαν σε όλους τους επισκέπτες θετικές προτροπές και σκέψεις για περαιτέρω ενέργειες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Πρώτη δημοσίευση στο περιοδικό CSR & ESG Review–τεύχος 76