Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου: Παράταση Προθεσμίας Υποβολής Αιτήσεων και Αύξηση Ηλικιακού Ορίου Συμμετοχής

Με την τελετή απονομής των «Βραβείων Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου», τα οποία  διοργανώνει για 14η χρονιά ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης των εμπορικών σημάτων easy (easy family of brands – www.easygroup.com.gr, που συμπεριλαμβάνει και τις easyJet.com, easyHotel.com, easyCar.com, easyBoat.com and easyFerry.com κ.α.) και του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου www.steliosfoundation.gr, πρόκειται να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στις 5 Σεπτεμβρίου 2023 το ιστορικό κτίριο στην οδό Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα, με την ονομασία «Stelios Foundation Conference Hall» (Συνεδριακό Κέντρο Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου).

Στην εκδήλωση απονομής των βραβείων θα διακριθούν νέες και νέοι για τις αξιόλογες προσπάθειές τους στο χώρο της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου» είναι ήδη σε λειτουργία, και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι και τις 4 Αυγούστου 2023.  Παράλληλα, το ηλικιακό όριο των υποψήφιων συμμετεχόντων αυξάνεται από τα 35 στα 40 έτη, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυνατότητα σε περισσότερους νέους και νέες επιχειρηματίες να διεκδικήσουν ένα από τα έπαθλα συνολικής αξίας €100.000 που ο θεσμός θα προσφέρει σε 3 νικητές, και συγκεκριμένα: €50.000 στον πρώτο νικητή, €30.000 στον δεύτερο και €20.000 στον τρίτο.

Το Stelios Foundation Conference Hall στεγάζεται στο εμβληματικό κτίριο της οδού Κυδαθηναίων 22 στην Πλάκα και βρίσκεται υπό την διαχείριση του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου. Αποτελείται από μία αίθουσα συνεδρίων χωρητικότητας μέχρι 200 ατόμων και εξωτερικού χώρου ταράτσα με θέα την Ακρόπολη χωρητικότητας 400 καθισμάτων (όπου στεγαζόταν το ιστορικό Σινέ Παρί) που αναμένεται να διατεθεί προς μίσθωση ως θερινός κινηματογράφος και να λειτουργήσει από το Μάιο 2024. To Stelios Foundation Conference Hall θα αξιοποιηθεί για εκδηλώσεις του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου, ενώ παράλληλα θα διατίθεται δωρεάν προς χρήση σε Φιλανθρωπικές Οργανώσεις, υπό προϋποθέσεις που θα θέσει το Ίδρυμα.

 

 

Ακολουθούν τα κριτήρια και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στα «Βραβεία Νεανικής Επιχειρηματικότητας 2023 Στέλιος Χατζηιωάννου»:

 

Οι επιχειρηματίες πρέπει να είναι μέχρι 40 χρονών (γεννηθέντες και γεννηθείσες το 1983 ή μετέπειτα), να έχουν ιδρύσει ελληνική εταιρεία και ξεκινήσει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα τα τελευταία 5 χρόνια, συγκεντρώνοντας συνολικό τζίρο τουλάχιστον €20.000 το χρόνο. Η επιχείρησή τους πρέπει να απασχολεί τουλάχιστον 3 άτομα και ο επιχειρηματίας πρέπει να κατέχει τουλάχιστον το 50% αυτής. Εάν οι ιδιοκτήτες είναι δύο, θα πρέπει να κατέχουν πάνω από το 80% της εταιρείας μεταξύ τους.

Η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιείται αποκλειστικά online, μέσα από τη σελίδα του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου: https://steliosfoundation.gr/vraveia-epicheirimatikotitas/. Οι υποψήφιοι καλούνται να «κατεβάσουν» από εκεί τη σχετική φόρμα συμμετοχής, να τη συμπληρώσουν και να τη στείλουν σε μορφή pdf στην ηλεκτρονική διεύθυνση Margarita.Profyri@stelios.com, αναφέροντας “STELIOS AWARDS FOR YOUNG ENTREPRENEURS” στο θέμα του e-mail. Υπενθυμίζεται ότι η νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 4 Αυγούστου 2023.