Απονομή Βραβείου “ΒΥΡΩΝΑ ΑΝΤΙΠΑ”

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜΚΟ της χώρας, έχει την τιμή να βραβεύσει την κυρία Μυρσίνη Μαλακού, διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.

Στα 22 χρόνια δράσης της η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών απέδειξε ότι η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τις ανθρώπινες δραστηριότητες, και μάλιστα να ενισχύσει σημαντικά τις τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως η ακριτική Πρέσπα. ‘Έδειξε επίσης, πρωτοστατώντας στην ίδρυση του τριμερούς Διακρατικού Πάρκου Πρεσπών, ότι η προστασία της φύσης μπορεί να γίνει ένα σημαντικό «εργαλείο» προσέγγισης και συνεννόησης των λαών, γεφυρώνοντας βαθειά ριζωμένες προκαταλήψεις και επιφυλάξεις.

Για την καθοριστική της συμβολή στην αποτελεσματική δράση και το πλούσιο έργο της ΕΠΠ, στην κα Μαλακού απονέμεται το βραβείο «Βύρων Αντίπας», με το οποίο η ΕΕΠΦ τιμά πρόσωπα ή μη κυβερνητικούς φορείς που συνέβαλαν αποτελεσματικά, διαχρονικά και με ανιδιοτέλεια στην προστασία του περιβάλλοντος. Θα είναι μάλιστα η πρώτη γυναίκα μεταξύ των βραβευμένων, ο κατάλογος των οποίων περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες όπως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, και ο διεθνώς γνωστός ζωολόγος και φιλέλληνας Δρ Luc Hoffmann.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τετάρτη, 22 Μαΐου 2013, ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του UIndy Athens Πλατεία Αέρηδων, Πλάκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ