Μαζί για το Παιδί: Στήριξε 8.235 παιδιά το α’ εξάμηνο του 23 μέσω του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι»

Το «Μαζί για το Παιδί» στήριξε 8.235 παιδιά που ζουν σε δομές παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα το α΄εξάμηνο του 2023 μέσω του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι». Το «Μαζί για το Παιδί», ανταποκρίθηκε σε αιτήματα βοήθειας που δέχτηκε από 221 φορείς παιδικής προστασίας και κοινωνικά παντοπωλεία δήμων σε 98 σημεία της Ελλάδας,  προσφέροντας 64,5 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης αξίας 340.000€.

 

Πανελλαδικός Κόμβος δικτύωσης Προϊοντικής βοήθειας

 

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» είναι ένας κόμβος δικτύωσης προϊοντικής βοήθειας με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την αποτελεσματική διαχείρισή τους, για την ενίσχυση του προϋπολογισμού φορέων που εξυπηρετούν ανήλικα παιδιά, παιδιά με αναπηρίες και άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

 

Συμβάλλοντας στην Καταπολέμηση της Φτώχειας

 

Μέσω του  συγκεκριμένου προγράμματος το «Μαζί για το Παιδί»  στοχεύει στην καταπολέμηση της φτώχειας, ενώ  παράλληλα ευνοεί τη  δημιουργία βιώσιμων συνθηκών διαβίωσης των  παιδιών και των οικογενειών τους διασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε ασφαλή, θρεπτική και επαρκή τροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια, βιβλία, παπούτσια, υπολογιστές κ.α.

Υλοποίηση της πρωτοβουλίας

 

Το «Μαζί για το Παιδί» εστιάζει στην ενίσχυση φορέων παιδικής προστασίας και την παροχή βοήθειας στον ευάλωτο πληθυσμό που εξυπηρετούν κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία της «η ισχύς εν τη ενώσει». Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην αποτελεσματική συνεργασία του «Μαζί για το Παιδί»  με δωρητές και δωρεοδόχους φορείς.

 

Συγκεκριμένα, το «Μαζί για το Παιδί» έρχεται σε επικοινωνία με επιχειρήσεις,  ιδιώτες και σχολεία που επιθυμούν να δωρίσουν προϊόντα ενώ παράλληλα επικοινωνεί καθημερινά με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων για να καταγράψει τις ανάγκες τους και να τους εξασφαλίσει είδη που πραγματικά έχουν ανάγκη. Παράλληλα, διαθέτει σύγχρονο λογισμικό σύστημα καταγραφής των δωρεών που παραλαμβάνει και των προϊόντων που προσφέρει στους ωφελούμενους φορείς.

 

Θερμές ευχαριστίες

Το «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» είναι ένα πολύ κομβικό πρόγραμμα τόσο για το «Μαζί για το Παιδί» όσο για τους φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από κοινού με την ευγενική συνεισφορά των ειδών από ιδιώτες, σχολεία και εταιρείες χορηγούς.