Septona: Υλοποιεί πρόγραμμα ανακύκλωσης εταιρικού εξοπλισμού με φροντίδα για το περιβάλλον

H Septona, μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες στην αγορά της προσωπικής περιποίησης και υγιεινής, στην Ελλάδα, αποδεικνύει έμπρακτα τη δέσμευσή της ως προς τις αξίες της βιωσιμότητας υλοποιώντας σταθερά το πρόγραμμα για την ανακύκλωση του εταιρικού μηχανογραφικού της εξοπλισμού και λαμβάνοντας σημαντικές πιστοποιήσεις από τις εταιρείες ΧΕΡΜΕΣ Ι.Κ.Ε. και Ιntersys A.E..

Με γνώμονα τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης της λειτουργίας της, η SEPTONA έχει ήδη στο βιογραφικό της πιστοποιητικά ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού από την ΧΕΡΜΕΣ Ι.Κ.Ε. Σε συνεργασία με την εταιρεία ΧΕΡΜΕΣ Ι.Κ.Ε., ο απορριπτόμενος εξοπλισμός της εταιρείας, αξιολογείται και τα μέρη του εξοπλισμού, που δεν έχουν κάποια εμπορική αξία, τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης για συλλογή, ενώ τα υπόλοιπα μέρη ανακατασκευάζονται και διοχετεύονται εκ νέου στην παγκόσμια αγορά προς επαναχρησιμοποίησή τους. Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στη μείωση των περιβαλλοντικών ρύπων αλλά και στην εξοικονόμηση κατανάλωσης ενέργειας από την εταιρεία αντικαθιστώντας τον εξοπλισμό της με μηχανήματα νέας τεχνολογίας βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία παρέδωσε στην εταιρεία Ιntersys A.E., αναλώσιμα υλικά εκτύπωσης, όπως τόνερ εκτυπωτών, κασέτες εκτύπωσης, δοχεία απορριμμάτων γραφίτη, waste toner containers, τα οποία επαναχρησιμοποιούνται ή ανακυκλώνονται συμβάλλοντας και με αυτό το τρόπο εξίσου σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων.

Η ανακύκλωση του παλαιού μηχανογραφικού εξοπλισμού και η αντικατάσταση του αποτελεί βασικό πυλώνα της περιβαλλοντικής πολιτικής της SEPTONA και συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων της για τη βιωσιμότητα.

O Νικόλαος Αργιτέλης, Head of ΙΤ της SEPTONA, δήλωσε σχετικά: «Με την αντικατάσταση και ανακύκλωση του μηχανογραφικού μας εξοπλισμού και τις πιστοποιήσεις μας, επιβεβαιώνεται ότι η SEPTONA είναι μια σύγχρονη εταιρεία με υψηλό αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης που συμμορφώνεται με τη νομοθεσία WEEE για τα απόβλητα ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα νέα μηχανήματα μας σαφώς χαμηλότερης ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και η συνεργασία μας με τις εταιρείες ανακύκλωσης τους, αποτελούν βασικούς στόχους μας για την προστασία του περιβάλλοντος. Στη SEPTONA φροντίζοντας τον άνθρωπο, φροντίζουμε και το περιβάλλον μας με την εξοικονόμηση πρώτων υλών, την μείωση των ρύπων από τα απόβλητα του εξοπλισμού μας και την ελαχιστοποίηση της ενεργειακής μας κατανάλωσης».