Παιδικά Χωριά SOS: Σχολικά είδη σε παιδιά που έχουν ανάγκη

Τα Παιδικά Χωριά SOS στηρίζουν παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, μέσα από τα Χωριά τους, αλλά και μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κέντρων τους, τα οποία λειτουργούν από τη Θράκη έως την Κρήτη. Μόνο το τρίμηνο, Απριλίου – Μαΐου – Ιουνίου, προσφέρανε δωρεάν υπηρεσίες, όπως ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλευτική, λογοθεραπεία, ειδική αγωγή για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, μαθησιακή υποστήριξη, μαθήματα Η/Υ και αγγλικών για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, σε περισσότερα από 3.500 παιδιά, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

 

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, τα Παιδικά Χωριά SOS μας καλούν να βοηθήσουμε τα παιδιά, που βρίσκονται σε ανάγκη, να επιστρέψουν στα θρανία με τσάντες γεμάτες. Παιδιά οικογενειών που έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, παιδιά που ζουν στο όριο της φτώχειας, παιδιά που δεν έχουν δική τους οικογένεια. Αυτά τα παιδιά στηρίζουν καθημερινά τα Παιδικά Χωριά SOS, υποστηρίζοντας το βασικό δικαίωμά τους στην εκπαίδευση.

 

Οι επιτυχίες των παιδιών που μεγάλωσαν στα Παιδικά Χωριά SOS, και που υποστηρίζονται σταθερά έως σήμερα από τον Οργανισμό και τους ανθρώπους του, αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα, αυτής, της συλλογικής προσπάθειας. Αυτή τη χρονιά, η Μερσίνα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ο Νίκος* πήρε το πτυχίο του από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας και ετοιμάζεται να ξεκινήσει το μεταπτυχιακό του στο ΕΚΠΑ και η Μαρία* ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Ρότερνταμ και ήδη έχει ξεκινήσει να εργάζεται στον τομέα που πάντα ονειρευόταν.

 

Ενισχύουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια και, με ένα κλικ εδώ, γεμίζουμε τις σχολικές τσάντες των παιδιών με τα απαραίτητα είδη και προσφέρουμε αγάπη και την ευκαιρία να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, όπως ο Νίκος*, η Μαρία*, η Μερσίνα και τόσα άλλα παιδιά. Συγκεκριμένα, με €10 προσφέρεις σε ένα παιδί μία κασετίνα και μολύβια, με €15 προσφέρεις τετράδια, μολύβια και μαρκαδόρους, με €25 προσφέρεις τη σχολική τσάντα και τη γραφική ύλη, ενώ με €50 καλύπτεις όλες τις σχολικές προμήθειες ενός παιδιού.

 

Ας υποστηρίξουμε το έργο των Παιδικών Χωριών SOS, και μέσα από τα Social Media, και ας βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.