Γιατροί του Κόσμου: Στο πλευρό των πλημμυροπαθών

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται αρκετές περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας «Daniel». Οι διαστάσεις από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα είναι πρωτόγνωρες. Η αγωνία για τους αγνοούμενους μεγαλώνει, ενώ οι δραματικοί απεγκλωβισμοί γίνονται με δυσκολία. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ή που βρίσκονται ακόμα εγκλωβισμένοι δεν είναι επί του παρόντος δυνατόν να υπολογιστεί. Μεγάλες περιοχές στην Θεσσαλία παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ χιλιάδες περιουσίες έχουν χαθεί.

 

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών και συνδράμουν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές. Ομάδες των ΓτΚ με εξειδικευμένους επαγγελματίες και εθελοντές βρίσκονται καθ’ οδόν με στόχο να συνδράμουν στις προσπάθειες ανακούφισης και υποστήριξης των πληγέντων τη στιγμή που οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και ολόκληρα χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό.

 

Η έκταση των αναγκών των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι ήδη τεράστια και αναμένεται να αυξηθεί δραματικά όταν κοπάσει η κακοκαιρία.

 

Οι Γιατροί του Κόσμου απευθύνουμε έκκληση σε όποιον μπορεί και επιθυμεί να ενισχύσει το έργο μας προς ανακούφιση των πλημμυροπαθών. Βοηθήστε μας να παρέχουμε άμεση βοήθεια και υποστήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας.

 

Γιατροί του Κόσμου, όπου υπάρχουν άνθρωποι.