Κων/νος Κωνσταντής: Κατεβαίνει στις Περιφερειακές με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητική αναπηρία

Υποψήφιος στον Νότιο Τομέα Αθηνών στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές με την παράταξη του Νίκου Xαρδαλιά είναι ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής, ο οποίος έχει σημαντική διαδρομή στο αναπηρικό κίνημα.

Αναλυτικά σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

«Μετά από τρεις σχεδόν δεκαετίες ενασχόλησης με τα κοινά, μέσω Συλλόγου, Ομοσπονδίας και Συνομοσπονδίας, μαχόμενος για τα δικαιώματα και τη βελτίωση της ζωής των κινητικά αναπήρων, ήταν τελικά αναπόφευκτο το να μην πάω ένα βήμα παρακάτω. Να έχω την δυνατότητα να βελτιώσω την καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητική αναπηρία και κατ’ επέκταση όλων των εμποδιζομένων ατόμων, των ηλικιωμένων, των μανάδων με βρεφικό καροτσάκι, των τραυματισμένων κλπ., να δημιουργήσω συνθήκες συμπερίληψης σε κάθε έκφανση της ζωής όλων μας. Είμαι λοιπόν υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Αθηνών για τις Περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με την παράταξη “ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ” του Νίκου Χαρδαλιά.»

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντής γεννήθηκε το 1972 στη Χαλκίδα από πατέρα οικοδόμο και μάνα οικοκυρά. Σήμερα ζει στην Αθήνα με τη σύντροφό του και τα 6 γατάκια τους. Στον πρώτο μήνα της ζωής του, διαγνώστηκε με εγκεφαλική παράλυση που είχε ως αποτέλεσμα σπαστική τετραπληγία και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο. Το 1981 μετακόμισε στην Αθήνα. Αποφοίτησε με βραβείο αριστείας από το ΕΛΕΠΑΠ και το Ειδικό Γυμνάσιο/ Λύκειο Ηλιούπολης στου οποίου πρωτοστάτησε στην δημιουργία του και διετέλεσε Πρόεδρος 15μελούς καθ’ όλη τη φοίτησή του. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής επιστήμης. Εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής και κίνησης σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία. Ταυτόχρονα, από το 1999 δίδαξε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτής και από το 2005 ως μόνιμος καθηγητής. Το 2016 συνταξιοδοτήθηκε. Από το 1990 προσχώρησε στο αναπηρικό κίνημα ως μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών και από το 2004 έως και σήμερα είναι στο Δ.Σ. Κατά τη διάρκεια της Προεδρικής του θητείας (2017-2021) κατάφερε να νομοθετηθεί το επίδομα αναπηρίας στους έχοντες «κλινική εικόνα» παρα/τετραπληγίας, εκπροσώπησε το Σύλλογο στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, εξασφάλισε τους πόρους για να επαναλειτουργήσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Συλλόγου και με την αμέριστη συμπαράσταση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γεώργιου Πατούλη, διοργάνωσε πολυάριθμες δράσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις, δύο εκ των οποίων στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Διετέλεσε επίσης Αντιπρόεδρος της Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων) (2018- 2022) και είναι μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.