LG: Παρουσίασε έναν οικολογικό τρόπο ζωής στην IFA 2023

Η LG Electronics (LG) παρουσίασε το όραμά της για έναν οικολογικό τρόπο ζωής στο LG Sustainable Village στην IFA 2023. Το εκθεσιακό περίπτερο της εταιρείας παρουσίασε μια σειρά από premium και εξαιρετικά αποδοτικές συσκευές και λύσεις της LG, που ενοποιήθηκαν με κεντρικό μήνυμα «Βιώσιμη ζωή, χαρά για όλους».

Εμπνευσμένο από ένα μονοπάτι στο δάσος, το LG Sustainable Village ενσωμάτωσε στον σχεδιασμό και την κατασκευή βασικά στοιχεία της στρατηγικής ESG, με οικολογικά υλικά όπως ανακυκλωμένα υφάσματα και δίχτυα.

 

Σε όλη την έκθεση, οι επισκέπτες είδαν τις έξυπνες οικιακές λύσεις της LG, όπως το Smart Cottage, που φέρνουν τη βιωσιμότητα στην καθημερινή ζωή, υπερσύγχρονες ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, προσωποποιημένες οικιακές συσκευές και καινοτόμες συσκευές και υπηρεσίες που απευθύνονται στην ευρωπαϊκή premium αγορά.

 

Το Smart Cottage, αποτελούσε μία προκατασκευασμένη κατοικία που ενσωματώνει αρμονικά ηλιακά πάνελ 4 κιλοβάτ (kW) στην οροφή με την ενεργειακά αποδοτική αντλία θερμότητας Therma V™ R290 Monobloc της εταιρείας και μια ολοκληρωμένη σειρά οικιακών συσκευών. Μεταξύ αυτών ήταν το WashTower Compact, ο εντοιχιζόμενος φούρνος, το πλυντήριο πιάτων QuadWash™, η επαγωγική ηλεκτρική κουζίνα και ο καθαριστής νερού.

Δίπλα στο Smart Cottage, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν το Net-Zero Vision House, το οποίο παρουσίασε τις λύσεις ενεργειακής διαχείρισης της LG, καθώς και μια ποικιλία εξαιρετικά αποδοτικών οικιακών συσκευών σχεδιασμένων για την ευρωπαϊκή αγορά, όπως πλυντήριο ρούχων, στεγνωτήριο, ψυγείο και πλυντήριο πιάτων.

 

Το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας (ESS) της LG μπορεί να προσαρμοστεί σε διάφορες συνθήκες και περιπτώσεις χρήσης ενέργειας. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν για τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί το ESS για την αποθήκευση και την κατανάλωση της πλεονάζουσας ενέργειας που συλλέγεται από τα ηλιακά πάνελ του σπιτιού, καθώς και για το πώς μπορούν να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές της LG και να παρακολουθούν την αποθήκευση και την κατανάλωση ενέργειας με ευκολία μέσω της εφαρμογής ThinQ™.

 

Προχωρώντας στη ThinQ Home Zone, οι επισκέπτες γνώρισαν από κοντά την εξατομικευμένη δυνατότητα προσαρμογής και αναβάθμισης του LG ThinQ UP 2.0, μαζί με την ενισχυμένη προσβασιμότητα που προσφέρουν τα νέα αξεσουάρ οικιακών συσκευών και τα πρόσθετα του πρωτοποριακού Universal UP Kit. Το Universal UP Kit, που ενισχύει τη χρηστικότητα, διαθέτει ποικίλες λύσεις σχεδιασμένες να προσαρμόζονται εύκολα σε διάφορες συσκευές της LG, όπως ψυγεία, πλυντήρια, στεγνωτήρια, ασύρματες ηλεκτρικές σκούπες CordZeroTM και καθαριστές νερού, ώστε να διασφαλίζεται μια καλύτερη εμπειρία χρήσης για όλους, χωρίς διακρίσεις.

 

Η Upcycling Workshop Zone ανέδειξε μερικές από τις οικιακές συσκευές της εταιρείας που έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών, όπως ο ιονιστής αέρα LG PuriCareTM AeroFurniture και οι λύσεις Styler™ ShoeCase και ShoeCare. Επιπλέον, οι επισκέπτες συμμετείχαν σε εργαστήρια όπου ενημερώθηκαν για τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης της LG και είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο “plastic knot challenge”,  η οποία επικεντρώθηκε στη χρήση παλέτας ρητίνης που συλλέγεται από πλαστικά απορρίμματα στο Κέντρο Ανακύκλωσης Chilseo.

 

Η ολοκληρωμένη συμμετοχή της LG στην IFA παρουσίασε επίσης τα τελευταία προϊόντα της δεύτερης γενιάς της σειράς LG SIGNATURE. Αυτά περιλαμβάνουν το ενεργειακά αποδοτικό και απαλό για τα ρούχα πλυντήριο-στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας και το ψυγείο Dual InstaView™, το οποίο διαθέτει παράθυρο InstaView και στις δύο πόρτες- επιτρέποντας στους χρήστες να βλέπουν τα πάντα στο εσωτερικό του χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν το ψυγείο.

Επιπλέον, οι επισκέπτες εξοικειώθηκαν με τον ολοκαίνουργιο ψυγειοκαταψύκτη MoodUP™ και τον InstaView ψυγειοκαταψύκτη με MoodUP, με πάνελ στην πόρτα που αλλάζει χρώμα. Οι συσκευές μπορούν να ελεγχθούν μέσω της εφαρμογής LG ThinQ. Και τα δύο ψυγεία παρέχουν μια διαφοροποιημένη εμπειρία χρήσης, ενώ τα LED πάνελ τους μειώνουν την κατανάλωση πόρων και τα απόβλητα, καταργώντας την ανάγκη κατασκευής πάνελ προς αντικατάσταση, διαφορετικού χρώματος. Επιπλέον, τα LED πάνελ του ψυγειοκαταψύκτη MoodUP είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ ο νέος ψυγειοκαταψύκτης InstaView με MoodUP προσφέρει προσαρμόσιμες ρυθμίσεις θερμοκρασίας που παρατείνουν τη φρεσκάδα και βοηθούν στην αποφυγή σπατάλης τροφίμων.

 

Τέλος, υπό το θέμα «Καλύτερη Γαστρονομική Ζωή για Όλους», η Cooking Studio Zone παρουσίασε το νέο εντοιχισμένο σύστημα κουζίνας της εταιρείας σε δύο ενότητες. Το σύστημα, που έχει σχεδιαστεί για την ευρωπαϊκή αγορά εντοιχιζόμενων κουζινών, εντυπωσιάζει με κορυφαίες, ενεργειακά αποδοτικές συσκευές, όπως ο φούρνος InstaView, το πλυντήριο πιάτων QuadWash και η επαγωγική εστία με ενσωματωμένο απορροφητήρα (Downdraft).

 

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάσαμε τις προηγμένες, ενεργειακά αποδοτικές οικιακές λύσεις μας στο LG Sustainable Village στην IFA 2023», δήλωσε ο Lyu Jae-cheol, πρόεδρος της LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company. «Η LG θα συνεχίσει να παρέχει καινοτόμες οικιακές συσκευές που όχι μόνο προσφέρουν ευκολία και χαρά στους πελάτες της, αλλά τους υποστηρίζουν ενεργά στην καθημερινή τους προσπάθεια για μια πιο βιώσιμη ζωή».

 

Οι επισκέπτες του LG Sustainable Village (Αίθουσα 18, Messe Berlin) στην IFA 2023 από τις 1-5 Σεπτεμβρίου είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν έναν άνετο και βιώσιμο τρόπο ζωής που υποστηρίζεται από τη μεγάλη γκάμα καινοτόμων έξυπνων οικιακών λύσεων της εταιρείας.