Ίδρυμα Χατζηγάκη: Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλία – Παραδόθηκαν 13 Τόνοι Προϊόντων Πρώτης Ανάγκης

Έχουν ήδη παραδοθεί 13 τόνοι σε είδη πρώτης ανάγκης σε συνανθρώπους μας στο Δήμο Παλαμά-Καρδίτσας σε χωριά όπως ο Βλοχός, ο Κοσκινάς, η Μεταμόρφωση, στον Δήμο Τρικκαίων και στο Γεν. Νοσοκομείο Τρικάλων.

 

Μέσα από την αποτελεσματική συνεργασία του Ιδρύματος Χατζηγάκη με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) η κινητοποίηση των Επιχειρήσεων-Μελών του Συνδέσμου όπως οι CocaCola Ελλάδος, Mondelēz Ελλάδος, PepsiCo Ελλάδος ήταν άμεση. Επίσης, φίλοι, μέλη, δωρητές και συνεργαζόμενοι φορείς όπως το ΤΑΓΜΑ21 από το δίκτυο του Ιδρύματος συνέβαλαν ώστε μία σειρά ειδών πρώτης ανάγκης όπως εμφιαλωμένο νερό, χυμοί, ξηρά τροφή, είδη ένδυσης, υπόδησης, ύπνου, υγιεινής κ.α. να παραδοθούν σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

 

Οι Αποστολές Στήριξης για τη Θεσσαλία διενεργούνται υπό τον συντονισμό της ΓΓ Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη. Η ομάδα του Ιδρύματος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πεδίο με σκοπό να παραδοθούν όλες οι αποστολές αυτοπροσώπως και να καταγραφούν όλες οι ανάγκες για μελλοντικές αποστολές. Η Γ.Γ. Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη μαζί την Ελισάβετ (Μπέττυ) Δ. Χατζηγάκη, Επίτιμο Μέλος και εκπρόσωπο του Ιδρύματος στα Τρίκαλα και ευρύτερα στη Θεσσαλία, επισκέφθηκαν τον Παλαμά, Καρδίτσας, όπου συνάντησαν τον Πρόεδρο Κοινότητας του Παλαμά, κ. Δημήτρη Τσιγαρδά, και αποφάσισαν από κοινού λόγω του μεγάλου όγκου των αποστολών να δημιουργηθεί ένα 3ο σημείο παραλαβής-εξυπηρέτησης των πληγέντων στο Δήμο. Η συμβολή εθελοντών και κυρίως του Δημήτρη Αρχοντούλη στην ασφαλή παράδοση των αποστολών ήταν καθοριστική. Στον Δήμο Τρικκαίων, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο Κονωνικής Μέριμνας, του Δήμου Τρικκαίων, κ. Παναγιώτη Ντιντή για την παράδοση της αποστολής. Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων, παραδόθηκε η αποστολή στην Υπεύθυνη του Τμήματος Διατροφής, κ. Ευαγγελία Ροκκά.

 

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, η Γ.Γ .Ελισάβετ Σ. Χατζηγάκη ανέφερε σχετικά: «Το Ίδρυμα Χατζηγάκη από την προηγούμενη εβδομάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προετοιμάζοντας και παραδίδοντας αποστολές με σκοπό την στήριξη συνανθρώπων μας σε χωριά με σοβαρές καταστροφές από τις πρόσφατες σφοδρές πλημμύρες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η κινητοποίηση επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒΤ, φορέων, δωρητών και φίλων είναι πραγματικά συγκινητική. Αποδεικνύουμε έτσι, εμπράκτως, ότι συλλογικά καταφέρνουμε πάντα περισσότερα

 

Παράλληλα, το Πρόγραμμα του Ιδρύματος Μαζί για το Σχολείο συνεχίζεται με έμφαση στην υποστήριξη σχολικών κοινοτήτων στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας σε δύο άξονες: Α. Συγκέντρωση Σχολικών Ειδών, Β. Πρωτοβουλίες Αρωγής για τις Σχολικές Υποδομές. Μία συντονισμένη πρωτοβουλία με στόχο να υποστηριχθούν άμεσα οι σχολικές κοινότητες, που μετρούν σοβαρές ελλείψεις σε υλικό και απώλειες-αλλοιώσεις στις δομές τους, καθώς και οι μαθητές-μαθήτριες στις περιοχές αυτές.