DS Smith: Αντικαθιστά τις πλαστικές χειρολαβές της Coca Cola με χαρτί

Aufreissen

Η DS Smith PLC ο κορυφαίος κατασκευαστής βιώσιμης συσκευασίας από χαρτί παγκοσμίως και η Coca Cola HBC Αυστρίας συνεργάστηκαν για την αντικατάσταση των πλαστικών χειρολαβών από αντίστοιχες λαβές, κατασκευασμένες από κυματοειδές χαρτόνι, στις πολυσυσκευασίες PET για αναψυκτικά 1,5 λίτρου. Αυτή η νέα λύση αντικατάστασης πλαστικού θα λανσαριστεί στα σούπερ μάρκετ της Αυστρίας από τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

Η καινοτόμος λύση συσκευασίας, DS Smith Lift Up αποτελείται από μια χειρολαβή από 100% ανακυκλώσιμο κυματοειδές χαρτόνι που κάνει πιο λειτουργική τη διαδικασία μεταφοράς για τους καταναλωτές. Η λύση DS Smith Lift Up συνεισφέρει μαζί με τις υπόλοιπες λύσεις από πρωτογενές και ανακυκλωμένο χαρτί στην επίτευξη των στόχων της Coca Cola HBC Αυστρίας να μειώσει κατά σχεδόν 200 τόνους το πλαστικό που χρησιμοποιεί κάθε χρόνο.

 

Η DS Smith και η Coca-Cola HBC μοιράζονται ένα ισχυρό όραμα για καινοτόμες λύσεις συσκευασίας που είναι σχεδιασμένες από 100% ανακυκλώσιμες ύλες και χρησιμοποιούν την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα υλικού για την ασφάλεια του προϊόντος.

 

Το DS Smith Lift Up σχεδιάστηκε αξιοποιώντας ένα πρωτοπόρο εργαλείο, τους Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα του προϊόντος. Η καινοτομία DS Smith Lift Up μπορεί να εφαρμοστεί σε διαφορετικά μεγέθη φιαλών και έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Krones, τον κορυφαίο κατασκευαστή μηχανών συσκευασίας. Η νέα συσκευασία έχει εύχρηστη χειρολαβή για τη μεταφορά των προϊόντων, καθώς αυτά διατηρούνται ασφαλή μέσα στη βιώσιμη συσκευασία τους, η οποία έχει σχεδιαστεί για προϊόντα που συσκευάζονται και διακινούνται σε πλαστικές φιάλες PET και προορίζονται για κατανάλωση στο σπίτι.

 

Ο Stefano Rossi, Διευθύνων Σύμβουλος | Packaging Solutions Division, DS Smith δήλωσε:

«Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε για αυτήν την καινοτόμα λύση συσκευασίας που περιορίζει τις περιττές σπατάλες και τα πλαστικά μιας χρήσης με την Coca Cola HBC. Η λύση DS Smith Lift Up σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τους Δείκτες Κυκλικού Σχεδιασμού της εταιρείας, ώστε να χρησιμοποιεί την ελάχιστη δυνατή ποσότητα υλικού, να μειώνει τον αντίκτυπο στο περιβάλλον και να προσελκύει τα βλέμματα στα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

 

Η σύμπραξη με τους συνεργάτες μας στην CocaCola HBC και την Krones στοχεύει στη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης και την επίτευξη καινοτόμων αλλαγών σε μεγάλη κλίμακα. Διατηρούμε τον σχεδιασμό με γνώμονα την αειφορία στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων μας ως εταιρεία, δίνοντας ένα λαμπρό παράδειγμα για την προώθηση της καινοτομίας στον κλάδο της συσκευασίας με στόχο ένα πιο βιώσιμο μέλλον για κατασκευαστές, εμπόρους λιανικής και καταναλωτές».

 

O Marcel Martin, Chief Corporate Affairs and Sustainability Officer της CCHBC δήλωσε:

«Πρόκειται για την πρώτη λύση συσκευασίας, αυτού του είδους, που έχει κατασκευαστεί για φιάλες CocaCola, Fanta και Sprite 1,5 λίτρου. Είναι το αποτέλεσμα της επιχειρηματικής μας νοοτροπίας, της απόλυτης στόχευσης στις συνεργασίες με αξιόπιστους εταίρους και της εστίασης μας στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2040. Το 2022, η εταιρεία μας κατατάχθηκε για έκτη φορά ως η πιο βιώσιμη εταιρεία αναψυκτικών στον κόσμο από τον δείκτη αειφορίας Dow Jones, έναν από τους κορυφαίους δείκτες βιωσιμότητας παγκοσμίως. Είναι τιμή μας να βρισκόμαστε στην κορυφή μεταξύ περισσότερων από 7.000 εταιρειών από 61 κλάδους, σύμφωνα με το S&P Global Sustainability Yearbook 2023. Το 2023 συνεχίστηκε με τις υψηλότερες βαθμολογίες βιωσιμότητας από τις αξιολογήσεις MSCI ESG, για ένατη συνεχή χρονιά. Ωστόσο, κατανοούμε την τεράστια ευθύνη που έχουμε μπροστά μας για να δημιουργήσουμε μια πιο βιώσιμη επιχείρηση. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε, να συνεργαζόμαστε και να επενδύουμε ώστε να εξακολουθήσουμε να προσφέρουμε τα αναψυκτικά μας με βιώσιμους τρόπους».

 

Η νέα λύση συσκευασίας για πλαστικές φιάλες PET 1,5 λίτρου θα χρησιμοποιηθεί για τα προϊόντα Coca-Cola, Fanta, Sprite και Mezzo mix στην Αυστρία.