Πόρτα Ανοιχτή: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Open Door Run 2023

Συγκινητική ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων μικρών και μεγάλων δρομέων, στον φιλανθρωπικό αγώνα OPEN DOOR RUN που πραγματοποιήθηκε για 4η φορά με ιδιαίτερη επιτυχία την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αργυρούπολη, από την Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή , σε συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο αγώνας OPEN DOOR RUN έχει εξελιχθεί σε θεσμό για την Πόρτα Ανοιχτή, καθώς πέρα από την έμπρακτη υποστήριξη του έργου της, επιτυγχάνει και έναν ακόμα πιο σημαντικό σκοπό: δίνεται η ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει από κοντά τις απέραντες δυνατότητες των ανθρώπων με εγκεφαλική παράλυση.

Όλα τα έσοδα του OPEN DOOR RUN θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος Θεραπευτικής Κολύμβησης. Το πρόγραμμα λειτουργεί σε κλειστή θερμαινόμενη πισίνα στη Πόρτα Ανοιχτή και εξυπηρετεί κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 70 παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, προσφέροντάς τους κινητική ελευθερία, μυϊκή ενδυνάμωση, αυτοπεποίθηση και απεριόριστη χαρά.

Το OPEN DOOR RUN ξεκίνησε στην ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ στις 9.00 π.μ. και περιελάμβανε αγώνες δρόμου 10χλμ. και 5 χλμ. για τους ενήλικες και 800 μ. για τα παιδιά και ΑΜΕΑ.

Όλοι οι δρομείς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που τους παρακολουθούσε, ενώ στον τερματισμό παρέλαβαν όλοι τους αναμνηστικά μετάλλια.

Οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή συνέβαλαν καθοριστικά στην ομαλή προετοιμασία και διεξαγωγή της διοργάνωσης, η εταιρεία MyRace στην άρτια τεχνική επιμέλεια, ενώ ο Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης φρόντισε για την ασφάλεια των δρομέων με τη βοήθεια σημαντικού αριθμού εθελοντών του Δήμου.

Τον αγώνα τίμησαν με την παρουσία τους: ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Μηνόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ευάγγελος Νικοθώδης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Αργυρούπολης κύριος Σωτήρης Κύρκος και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Θωμάς Κατσαντώνης, , οι οποίοι, μαζί με την Επίτιμη Πρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, κ. Δάφνη Οικονόμου και μέλη της οργανωτικής επιτροπής, απένειμαν τα μετάλλια και τα κύπελλα στους νικητές των αγώνων.

Μεγάλοι Χορηγοί: Rehab Care, ALPHA BANK

Χορηγοί: EFAGROUP, ΒΙΚΟΣ, PREDICTA

Υποστηρικτές: DNV ΕΛΛΑΣ, Όμιλος ΙΑΤΡΟΠΟΛΙΣ, QUALCO

Την τεχνική επιμέλεια της διοργάνωσης